Business & Finance Σάββατο 16/01/2021, 20:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 Πορτογαλία: Θετικός στον κορωνοϊό ο υπουργός Οικονομικών

 Πορτογαλία: Θετικός στον κορωνοϊό ο υπουργός Οικονομικών

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Ζοάο Λεάο όπως ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το γραφείο του, μία ημέρα αφότου συμμετείχε σε συνάντηση με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσά τους και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν. 

Ο 46χρονος υπουργός δεν έχει μέχρι στιγμής συμπτώματα και θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι του κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, η οποία θα διαρκέσει από 10 έως 14 ημέρες.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μετά από 24 ώρες από τη συνάντηση στη Λισσαβόνα, όπου αναλύθηκαν οι προτεραιότητες της Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια της εξάμηνης προεδρίας της στην Ε.Ε., η οποία ξεκίνησε αυτόν τον μήνα.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα έδωσε επίσης το παρών, όπως και πολλοί άλλοι Πορτογάλοι υπουργοί. Ο Κόστα πρόσφατα τέθηκε σε απομόνωση 14 ημερών μετά από γεύμα που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος στη συνέχεια διαγνώσθηκε θετικός.

Πέραν της φον ντερ Λάινεν αρκετοί  αξιωματούχοι της Ε.Ε. ταξίδεψαν στη Λισαβόνα για τη συνάντηση, όπως ο εκτελεστικός αντιπροέδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και η Επιτρόπος Ανταγωνισμού Μάργκαρετ Βεστάγκερ.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News