Business & Finance Σάββατο 16/01/2021, 19:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρκία: Κρατικές επενδύσεις ύψους 18,5 δισ. δολαρίων το 2021 

Τουρκία: Κρατικές επενδύσεις ύψους 18,5 δισ. δολαρίων το 2021 

Στην ανακοίνωση του δημόσιου επενδυτικού προγράμματος για το 2021 προχώρησε χθες η τουρκική κυβέρνηση, το κόστος του οποίου θα ανέλθει στα 138,5 δισ. τουρκικές λίρες (18,53 δισ. δολάρια), με τη μερίδα του λέοντος να απορροφούν τα έργα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες και τις μεταφορές. 

Το πρόγραμμα για την τρέχουσα χρονιά, το οποίο δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, προβλέπει επενδύσεις σχεδόν 6 δισ. δολαρίων στους κλάδους των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών και 2,6 δισ. δολάρια για εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας θα λάβει περί των 2 δισ. δολαρίων, ενώ η κρατική εταιρεία ύδρευσης 1,8 δισ. δολάρια και η Διεύθυνση Αυτοκινητόδρομων 1,75 δισ. δολάρια. Άλλες επενδύσεις επίσης προβλέπεται να γίνουν στη βιομηχανία, την υγεία, τη γεωργία, τον τουρισμό και την ενέργεια.

Η Τουρκία έως το 2018 απολάμβανε ετήσια ανάπτυξη περί του 5%, η οποία τροφοδοτούταν από τις φθηνές ξένες πιστώσεις και τα «μεγάλα δημόσια έργα», όπως γέφυρες, σήραγγες, αυτοκινητόδρομοι και δημόσια νοσοκομεία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News