Business & Finance Σάββατο 16/01/2021, 19:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο» της Βραζιλίας για είσοδο της Huawei στα δίκτυα 5G

«Πράσινο» της Βραζιλίας για είσοδο της Huawei στα δίκτυα 5G

Στροφή 180 μοιρών προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση της Βραζιλίας αναφορικά με τον αποκλεισμό της Huawei από την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς 5G, καθώς όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Estado de S. Paulo, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, προτίθεται να της επιτρέψει να συμμετάσχει στις δημοπρασίες των δικτύων που είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η αλλαγή αυτή πλεύσης σύμφωνα με την εφημερίδα έχει να κάνει κυρίως με δύο λόγους: το πιθανό κόστος δισ. δολαρίων από τη στιγμή που ο εξοπλισμός των άλλων εταιρειών είναι πιο ακριβός από της ηγέτιδας στα δίκτυα τηλεπικοινωνίας, αλλά και η αποχώρηση του φίλου και συμμάχου του προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου από τον Λευκό Οίκο. Έτσι απουσία των πιέσεων του πρώην σε λίγες ημέρες Αμερικανού προέδρου, ο Μπολσονάρου αρχίζει και σκέφτεται πλέον το οικονομικό συμφέρον της χώρας του και όχι πως θα ικανοποιήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως και ο Τραμπ, ο Μπολσονάρου ήταν αντίθετος στην εισχώρηση της Huawei στα δίκτυα 5G, ασπαζόμενος της κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό της για να διεξάγει κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου.

Ωστόσο με την Κίνα να είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας και τις ανταγωνιστικές τιμές της Huawei, ο Μπολσονάρου αντιμετώπισε αντιδράσεις ακόμη και μέσα απο την κυβέρνησή του, όπως του αντιπροέδρου Χάμιλτον Μουράο.

Σύμφωνα με την Estado de S. Paulo η θέση του Μουράο είναι ότι όλες οι εταιρείες οι οποίες μπορούν να αποδείξουν  ότι σέβονται την εθνική κυριαρχία της Βραζιλίας και την προστασία των δεδομένων, μπορούν να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη των δικτύων 5G στη χώρα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News