Business & Finance Παρασκευή 15/01/2021, 13:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς εμβόλιο, χωρίς δουλειά;

Σφοδρές αντιδράσεις

Χωρίς εμβόλιο, χωρίς δουλειά;

Την πολιτική «no jab, no job» ( δηλαδή χωρίς εμβολιασμό, δεν έχεις δουλειά) υπονόησε ότι θα μπορούσε να εφαρμόσει μία μεγάλη επιχείρηση υδραυλικών υπηρεσιών στη Βρετανία, όπως μεταδίδει το MarketWatch. Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων αναγκάστηκε τελικά σε στροφή 180 μοιρών. Ωστόσο η δημόσια συζήτηση για το θέμα έχει ανοίξει για τα καλά σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ο Τσάρλι Μιούλινς, πρόεδρος της Pimlico Plumbers, ιδιωτικής εταιρείας που απασχολεί 400 υπαλλήλους στο Λονδίνο, είπε σε συνέντευξη: «Χωρίς εμβόλιο, δεν έχει δουλειά…Όταν πηγαίνουμε στην Αφρική ή τις χώρες της Καραϊβικής κάνουμε υποχρεωτικά εμβόλιο για την ελονοσία. Δεν το σκεφτόμαστε, απλώς το κάνουμε. Γιατί λοιπόν θα πρέπει να αποδεχθούμε κάτι μέσα στη χώρα μας που μπορεί να μας σκοτώσει όταν έχουμε το εμβόλιο να το σταματήσουμε;». 

Σημειώνεται ότι η θεραπεία κατά της ελονοσίας χορηγείται με ταμπλέτες από το στόμα, αλλά και πάλι η ουσία των αμφιλεγόμενων σχολίων έχει να κάνει με το εάν πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό ή να μπορούν οι επιχειρήσεις να το επιβάλλουν σε εργαζομένους τους το εμβόλιο της Covid-19. 

Η εταιρεία έκτοτε εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενα του ιδρυτή της. «Κανείς δεν θα υποχρεωθεί να κάνει το εμβόλιο από την Pimlico. Για να είμαστε ξεκάθαροι, ως εταιρεία πιστεύουμε ότι οι εμβολιασμοί είναι το εργαλείο μας για το μέλλον, για να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς από την Covid-19» αναφέρει η ανακοίνωση. 

Ωστόσο «αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υποχρεωθεί κάποιος να κάνει το εμβόλιο και ως εταιρεία όχι μόνο δεν το κάνουμε, αλλά δεν θα μπορούσαμε να ταχθούμε ποτέ υπέρ μίας τέτοιας πολιτικής. Θα ήταν εξοργιστικό» προσθέτει. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News