Business & Finance Τετάρτη 13/01/2021, 20:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Συνεισφορά ύψους 100 εκατ. δολαρίων για την φυλετική ανισότητα

Apple: Συνεισφορά ύψους 100 εκατ. δολαρίων για την φυλετική ανισότητα

Στην ανακοίνωση των πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της φυλετικής ανισότητας, προχώρησε σήμερα Τετάρτη η Apple, μια δέσμευση την οποία είχε εξαγγείλει από τον περασμένο Ιούνιο. 

Η εταιρεία με έδρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια των φυλετικών εντάσεων μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, μια πρωτοβουλία ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να «βοηθήσει στην εξάλειψη των εμποδίων και στην καταπολέμηση των αδικιών που αντιμετωπίζουν οι έγχρωμες κοινότητες».

Σε σημερινή ανακοίνωση, η Apple αποκάλυψε τις λεπτομέρειες για τα προγράμματα που θα χρηματοδοτήσει στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας.

Η εταιρεία θα συνεισφέρει 25 εκατομμύρια δολάρια στο Propel Center, ένα κέντρο καινοτομίας και μάθησης για το το δίκτυο των ιστορικά μαύρων πανεπιστημίων στις ΗΠΑ. Το εν λόγω κέντρο θα προσφέρεται και ως εικονική πλατφόρμα, αλλά θα είναι και μια φυσική πανεπιστημιούπολη στο Atlanta University Center. 

Στο κέντρο του Ντιτρόιτ, η εταιρεία θα ανοίξει το Apple Developer Academy επικεντρωμένο σε νέους έγχρωμους επιχειρηματίες, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Θα είναι ανοιχτό σε όλους τους μαθητές στο Ντιτρόιτ και θα παρέχει εκπαίδευση για επιχειρηματίες, δημιουργούς και προγραμματιστές.

Τέλος, η Apple θα συνεισφέρει σε δύο ιδρύματα που ειδικεύονται στις επενδύσεις στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ιδρύονται από μειονότητες.

Η εταιρία θα επενδύσει 10 εκατομμύρια δολάρια στο Harlem Capital, ένα ταμείο για την υποστήριξη χιλίων εταιρειών για τα επόμενα 20 χρόνια, ενώ θα δώσει επίσης 25 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο Siebert Williams Shank Clear Vision Impact Fund.

«Το συνεχές έργο για τη φυλετική δικαιοσύνη και την ισότητα μας καλεί όλους να λογοδοτήσουμε. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν και η Apple έχει δεσμευτεί να είναι από τις δυνάμεις σε αυτήν την αλλαγή. Σήμερα, είμαι περήφανος που ανακοινώνω την πρωτοβουλία Racial Equity and Justice της Apple, με μια δέσμευση 100 εκατομμυρίων δολαρίων», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ. 

Apple: Συνεισφορά ύψους 100 εκατ. δολαρίων για την φυλετική ανισότητα-1

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News