Business & Finance Τρίτη 12/01/2021, 12:35
BARCLAYS

Το «σπριντ» του εμβολίου θα φέρει πλήρες άνοιγμα της οικονομίας στο Ισραήλ

Και θα ενισχύσει σημαντικά τις τράπεζες

Το «σπριντ» του εμβολίου θα φέρει πλήρες άνοιγμα της οικονομίας στο Ισραήλ

Το Ισραήλ υπολογίζει ότι θα έχει εμβολιάσει όλον τον ενήλικο πληθυσμό του έως τα τέλη Μαρτίου. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δώσει τονωτική ένεση στην οικονομία, αλλά και τις τράπεζες, όπως επισημαίνει η Barclays, η οποία και εκτιμά ότι οι τραπεζικές μετοχές θα οδηγήσουν σε ευρεία αναθεώρηση των συστάσεων για την ισραηλινή χρηματιστηριακή αγορά. 

«Βλέπουμε τις τράπεζες του Ισραήλ να έχουν την καλύτερη θέση» γράφει σε σημείωμά του ο αναλυτής της βρετανικής τράπεζας, Τάβι Ρόσνερ, προσθέτοντας ότι η ισχυρή κεφαλαιακή βάση τις έχει καταστήσει ανθεκτικές κατά την πανδημία». Εάν επιτευχθεί ο στόχος για τον εμβολιασμό του πληθυσμού «είναι πιθανόν να δούμε τις προβλέψεις για επισφάλειες να μειώνονται δραστικά το δεύτερο εξάμηνο του 2021» συμπληρώνει. 

Ο Ρόσνερ αναμένει πλήρες άνοιγμα της οικονομίας μέσα τους επόμενους μήνες, γεγονός που θα επιτρέψει πιθανότατα να γίνει πραγματικότητα το σενάριο της κεντρικής τράπεζας για ρυθμούς ανάπτυξης 6,3% το 2021. 

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έχει ήδη εμβολιάσει το 21% του πληθυσμού, ενώ μεγάλο τμήμα της οικονομίας παραμένει παγωμένο στο πλαίσιο του τρίτου lockdown, που έχει επιβληθεί στη χώρα. 

Πηγή: Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News