Business & Finance Δευτέρα 11/01/2021, 22:42
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

A.Διαμαντοπούλου: Ποιές θα είναι οι προτεραιότητές της εάν αναλάβει το κορυφαίο πόστο του ΟΟΣΑ

A.Διαμαντοπούλου: Ποιές θα είναι οι προτεραιότητές της εάν αναλάβει το κορυφαίο πόστο του ΟΟΣΑ

Τον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο, υπογράμμισε η Αννα Διαμαντοπούλου, υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα του οργανισμού, σε συνέντευξή της στο Bloomberg ΤV. H πρώην Επίτροπος της Ε.Ε. για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις δήλωσε ότι ο ΟΟΣΑ θα πρέπει να διαδώσει τα στάνταρτ του σε περισσότερους ανθρώπους τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σε περίπτωση που εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα του ΟΟΣΑ, δεσμεύθηκε να επιδιώξει μεγαλύτερη προσήλωση στην εφαρμογή προγραμμάτων του οργανισμού καθώς και στις κατευθυντήριες οδηγίες για τις κρατικές επιχειρήσεις και τις διεθνείς επενδύσεις, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο ανταγωνισμός και να εξαλειφθούν τα προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έθεσε ως προτεραιότητα τη συνέχιση της πολιτικής στήριξης των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας. Υπογράμμισε την ανάγκη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να επενδύσουν σε τομείς όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η πράσινη ανάπτυξη, γιατί με αυτό τον τρόπο οι επενδύσεις θα αποβούν αποτελεσματικές και αποδοτικές ως προς το ΑΕΠ.

Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε τρεις βασικές προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει ο ΟΟΣΑ: ψηφιακός μετασχηματισμός, κλιματική αλλαγή και απασχόληση.

Αναφορικά με την Κίνα, χαρακτήρισε την Επενδυτική Συμφωνία ΕΕ-Κίνας που υπεγράφη τον προηγούμενο μήνα τολμηρό βήμα προόδου. Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια και πολλούς γύρους διαπραγματεύσεων, η Κίνα δεσμεύτηκε να παραχωρήσει μεγαλύτερες δυνατότητες πρόσβασης των Ευρωπαίων επενδυτών στην αγορά της, παρατήρησε περαιτέρω.

Χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη τη δέσμευση της Κίνας να προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες πρόσβασης των Ευρωπαίων επενδυτών στην αγορά της, μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως.

Τόνισε δε, ότι θα αποτελέσει διπλωματική προτεραιότητα η ενότητα του φιλελεύθερου κόσμου έναντι της Κίνας και εξέφρασε την πεποίθηση πως η εκλογή του Τζο Μπάιντεν θα συμβάλλει σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS