Business & Finance Δευτέρα 11/01/2021, 16:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πωλήσεις ρεκόρ για τα Crocs στην πανδημία

Πωλήσεις ρεκόρ για τα Crocs στην πανδημία

Άλμα πάνω από 8% σημειώνει η μετοχή της Crocs, αφότου η εταιρεία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου και εκτίμησε ότι το 2021 θα κλείσει με αύξηση των πωλήσεών της έως και 25%.

Τα σανδάλια της Crocs, που κάποτε απορρίπτονταν από τη βιομηχανία της μόδας ως κακόγουστα, ξεπουλάνε εν μέσω της πανδημίας, καθώς οι καταναλωτές βάζουν την άνεση πάνω από το στυλ.

Άλλωστε, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια limited edition σειρές σε συνεργασία με διάφορους celebrities, από τον Justin Bieber έως τον Post Malone, με αποτέλεσμα να  βελτιώσει τη θέση της στη μόδα.

Κατόπιν τούτων, η Crocs εκτιμά τώρα ότι οι πωλήσεις της για το τέταρτο τρίμηνο θα εμφανίσουν ετήσια αύξηση 55%, στα 407-410 εκατ. δολάρια. Οι προηγούμενες προβλέψεις της μιλούσαν για αύξηση 20-30% στις πωλήσεις.

Για το σύνολο του 2020, οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν αύξηση πάνω από 12%, για να φτάσουν στα επίπεδα ρεκόρ των 1,38 δισ. δολαρίων. Για το 2021, η εταιρεία περιμένει αύξηση πωλήσεων από 20% έως 25%.

«Εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας το 2020, θα έχουμε τον υψηλότερο τζίρο στην ιστορία της Crocs», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Andrew Rees. Η μετοχή της εταιρείας έχει ενισχυθεί τουλάχιστον κατά 53% τους τελευταίους 12 μήνες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News