Business & Finance Δευτέρα 11/01/2021, 13:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο δρόμο για το χρηματιστήριο η Dr Martens

Στο δρόμο για το χρηματιστήριο η Dr Martens

Να μπει στο χρηματιστήριο εξετάζει η εταιρεία υποδημάτων Dr Martens, η οποία πουλά 11 εκατομμύρια παπούτσια το χρόνο, σε περισσότερες από 60 χώρες, παράγοντας ετήσιο τζίρο 672 εκατ. λιρών.

Η εταιρεία είναι πιο γνωστή για το μοντέλο 1460, το οποίο σχεδιάστηκε αρχικά σαν μπότα εργασίας στο Νορθάμπτον, το 1960.

Με την ειδικά σχεδιασμένη σόλα των Dr Maertens και Dr Funck, οι θρυλικές αρβύλες  πωλούνταν αρχικά ως μπότες εργασίας, όμως τη δεκαετία του 1960 έγιναν της μόδας ανάμεσα στους skinheads και μετά, τη δεκαετία του 1970 «ανακαλύφθηκαν» από τους πανκ. Τη δεκαετία του 1990 ήρθαν ξανά στη μόδα, με την άνοδο της Britpop και του γκραντζ. Το τελευταίο διάστημα, οι αρβύλες Dr Martens κερδίζουν ένα νέο κοινό.

Η εταιρεία ανήκει από το 2014 στην IngreLux, η οποία συνδέεται με τον γίγαντα του private equity, Permira. Σήμερα, διαθέτει 130 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, ενώ παράγει το ένα πέμπτο των πωλήσεών της online.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dr Martens, Κένι Γουίλσον, εκτιμά ότι η εταιρεία έχει σημαντικές προοπτικές διεθνούς ανάπτυξης, καθώς έχει εντοπίσει άλλα 154 εκατ. δυνητικούς πελάτες στις βασικές αγορές της, πέραν των 16 εκατομμυρίων που έχουν αγοράσει τα προϊόντα της τα τελευταία δύο χρόνια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS