Business & Finance Παρασκευή 9/06/2023, 22:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Hedge funds στοιχηματίζουν σε άνοδο των τιμών πετρελαίου

Hedge funds στοιχηματίζουν σε άνοδο των τιμών πετρελαίου

Σε άνοδο της τιμής του πετρελαίου ποντάρουν αντισταθμιστικά ταμεία μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας για περαιτέρω περικοπές της παραγωγής.

Τα hedge funds αύξησαν ανοδικά τα στοιχήματα για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα μετά τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσει σε επιπλέον μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια από τον επόμενο μήνα για να σταθεροποιήσει την αγορά, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της πτώσης των τιμών. Η προειδοποίηση του Σαουδάραβα υπουργού Ενέργειας πρίγκιπα Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν ότι οι κερδοσκόποι καλύτερα να προσέχουν ήδη πλανάται πάνω από την αγορά. 

Hedge funds στοιχηματίζουν σε άνοδο των τιμών πετρελαίου-1

 

Το διάστημα έως τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ της προηγούμενης εβδομάδας, παίκτες, όπως τα αντισταθμιστικά ταμεία, είχαν συσσωρεύσει τις περισσότερες εδώ και μία δεκαετία θέσεις bear σε συμβόλαια πετρελαίου, όπως το αργό, το ντίζελ και η βενζίνη.

Παρά τις περικοπές παραγωγής, οι τιμές του πετρελαίου δεν κατάφεραν να σημειώσουν άνοδο, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι στις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ανεβαίνει το πετρέλαιο – Νέοι φόβοι για τη ζήτηση

OPEC+:Νέα μείωση της παραγωγής – Ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου

Συνεδρίαση ΟΠΕΚ+ για τις ποσοστώσεις παραγωγής – Πιθανή επιπλέον μείωση 1 εκατ. bpd

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News