Business & Finance Τετάρτη 31/05/2023, 14:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η AI αλλάζει τα πάντα στους υπολογιστές, λέει ο CEO της HP

Η AI αλλάζει τα πάντα στους υπολογιστές, λέει ο CEO της HP

Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει ριζικά τη βιομηχανία των προσωπικών υπολογιστών, ειδικά την HP Inc., σύμφωνα με τον CEO της, Enrique Lores.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει πραγματικά μια ευκαιρία να δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία υπολογιστών που θα οδηγήσει σε σημαντική ανανέωση στην κατηγορία», είπε ο Lores στο CNBC. «[Η τεχνητή νοημοσύνη] πρόκειται να μας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι ένας υπολογιστής, οι εμπειρίες που θα μπορούν να αποκτήσουν οι πελάτες θα είναι πολύ διαφορετικές και συνεργαζόμαστε με όλους τους βασικούς προμηθευτές λογισμικού, βασικούς παρόχους πυριτίου για να επανασχεδιάσουν το αρχιτεκτονική ενός υπολογιστή,» πρόσθεσε. 

Ο Lores είπε ότι η εταιρεία δημιουργεί υπολογιστές με δυνατότητα AI που θα επιτρέπουν στους πελάτες να δημιουργούν υπολογιστικά φύλλα και να αναλύουν δεδομένα σε χρόνο ρεκόρ. Αντί οι αναλυτές να ξοδεύουν ώρες εξετάζοντας αριθμούς, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να δημιουργεί υπολογιστικά φύλλα, να αναλύει δεδομένα και ακόμη και να κάνει διάλογο για τα ευρήματά της σε δευτερόλεπτα. Αυτά τα νέα μοντέλα θα μπορούσαν να βγουν στην αγορά ήδη από το 2024.

«Είμαι σε αυτόν τον κλάδο για πολλά, πολλά χρόνια», σημείωσε. «Δεν έχω δει ποτέ μια ευκαιρία σαν αυτή, να προωθήσω πραγματικά την καινοτομία και νέους τύπους αναγκών πελατών που πραγματικά πιστεύουμε ότι θα είναι θεμελιώδεις,» τόνισε.

Η HP δημοσίευσε την έκθεση κερδών δεύτερου τριμήνου με έσοδα 12,91 δισ. δολαρίων, κάτω από τα 13,07 δισ. δολάρια που αναμένονταν από τις εκτιμήσεις της Refinitiv. Ωστόσο, η εταιρεία ξεπέρασε τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου και αύξησε τις προβλέψεις της για ολόκληρο το έτος.

Ο Lores είναι πεπεισμένος ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι πολύ πιο δυνατό καθώς η HP θα ολοκληρώσει τη μείωση του αποθέματος των καναλιών της και θα αυξηθεί η σεζόν αγορών στο τέλος του έτους.

«Είναι μια συνολική προσαρμογή της αγοράς που πιστεύουμε ότι θα συμβεί. Αν κοιτάξετε τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, επηρεάστηκαν από τη μείωση του αποθέματος των καναλιών που κάνουμε εμείς και ο κλάδος», είπε. «Και ταυτόχρονα, στο δεύτερο εξάμηνο, λόγω της επιστροφής στο σχολείο και ειδικά της περιόδου των διακοπών, η ζήτηση των καταναλωτών θα είναι ισχυρότερη,» κατέληξε.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΑΙ: Απειλή αντίστοιχη με τον πυρηνικό πόλεμο, λένε αυτοί που την έφτιαξαν

Πώς να κάνετε το ChatGPT να δουλεύει για εσάς: Να τι πρέπει να ρωτήσετε

Πρώην CEO της Google: Yπαρξιακή απειλή για τους ανθρώπους η τεχνητή νοημοσύνη

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News