Business & Finance Παρασκευή 26/05/2023, 23:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Με κέρδη οι βασικοί δείκτες εν μέσω αισιοδοξίας για επίτευξη συμφωνίας για το χρέος

Η Marvell Technology σημειώνει άλμα με αισιόδοξες προβλέψεις - Η Ford σημειώνει ράλι μετά τη συμφωνία για τη χρήση των σταθμών φόρτισης της Tesla

Wall Street: Με κέρδη οι βασικοί δείκτες εν μέσω αισιοδοξίας για επίτευξη συμφωνίας για το χρέος

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με κέρδη την Παρασκευή, καθώς οι συνομιλίες για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ προχώρησαν, ενώ οι μετοχές τεχνολογίας αυξήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα λόγω της αισιοδοξίας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως όλα δείχνουν έπειτα από αρκετούς γύρους συνομιλιών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο κορυφαίος Ρεπουμπλικάνος του Κογκρέσου Κέβιν Μακάρθι πλησιάζουν σε συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους της κυβέρνησης ύψους 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για δύο χρόνια, με ταυτόχρονο περιορισμό των δαπανών για τα περισσότερα αντικείμενα, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters.

Ο Dow Jones έκλεισε ένα πενθήμερο σερί απωλειών, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022.

Ο δείκτης Philadelphia Semiconductor Index συνέχισε την ανοδική πορεία του για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Βασιζόμενη στην πρόσφατη ευφορία που σχετίζεται με την Τεχνητή Νοημοσύνη, η Marvell Technology Inc σημείωσε άλμα, αφού η εταιρεία κατασκευής τσιπ δήλωσε ότι θα διπλασιάσει τα ετήσια έσοδά της που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Οι επενδυτές παρακολουθούσαν στενά τις συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους, καθώς Μπάιντεν και ΜακΚάρθι εξακολουθούσαν να φαίνεται ότι να διαφωνούν σε διάφορα ζητήματα με το αμερικανικό χρηματιστήριο να είναι κλειστό τη Δευτέρα για την αργία Memorial Day.

«Όλα δείχνουν ότι θα επιτευχθεί συμφωνία και ότι αυτό το ράλι θα διατηρηθεί, αλλά αν περάσουμε το Σαββατοκύριακο και δεν έχουμε συμφωνία ή καταρρεύσει με κάποιον τρόπο, τότε θα ξυπνήσουμε την Τρίτη το πρωί με πολύ σημαντικές απώλειες», δήλωσε ο Σκοτ Λάντνερ, επικεφαλής επενδύσεων στην Horizon Investments στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Η Nvidia Corp. κινήθηκε ανοδικά προσθέτοντας επιπλέον κέρδη 24% σε σχέση με την Πέμπτη μετά την εκρηκτική πρόβλεψη και ανεβάζοντας τη χρηματιστηριακή της αξία σε περίπου 960 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv.

O S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,30% και έκλεισε τη συνεδρίαση στις 4.205,45 μονάδες. Ο Nasdaq κέρδισε 2,19% στις 12.975,69 μονάδες, ενώ ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 1,00% στις 33.093,34 μονάδες.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο και ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε, γεγονός που θα μπορούσε να ωθήσει τη Federal Reserve να αυξήσει εκ νέου τα επιτόκια τον επόμενο μήνα.

Οι επενδυτές βλέπουν τώρα 60% πιθανότητα αύξησης κατά 25 μονάδες βάσης από τη Fed στη συνεδρίαση του Ιουνίου, από περίπου 40% πριν από τα στοιχεία, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Η Ford Motor σημείωσε άλμα μετά την υπογραφή συμφωνίας που επιτρέπει στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε περισσότερους από 12.000 Superchargers της Tesla Inc στη Βόρεια Αμερική στις αρχές του 2024. Η Tesla σημείωσε άλμα 6,7%.

Η Ulta Beauty Inc υποχώρησε μετά τη μείωση της πρόβλεψης για το ετήσιο λειτουργικό περιθώριο κέρδους της εταιρείας λιανικής πώλησης καλλυντικών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News