Business & Finance Παρασκευή 26/05/2023, 18:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ράλι η Marvell χάρη στην αύξηση των πωλήσεων AI – Η μεγαλύτερη άνοδος σε δύο δεκαετίες

Σε ράλι η Marvell χάρη στην αύξηση των πωλήσεων AI – Η μεγαλύτερη άνοδος σε δύο δεκαετίες

Η Marvel Technology Inc. σημείωσε άνοδο έως και 28% -τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή αύξηση από τον Οκτώβριο του 2001- αφού η εταιρεία κατασκευής τσιπ δήλωσε ότι αναμένει τα έσοδα από την τεχνητή νοημοσύνη να εκτοξευθούν φέτος. Οι μετοχές της Marvell σκαρφάλωσαν έως και τα 63,42 δολάρια στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή, αυξάνοντας το κέρδος της από την αρχή του έτους σε πάνω από 70%.

Οι πωλήσεις των προϊόντων που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη θα διπλασιαστούν τουλάχιστον κατά το τρέχον οικονομικό έτος, ανέφερε η Marvell σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, καθώς κεφαλαιοποιεί την έκρηξη των δαπανών που έστειλε επίσης την Nvidia Corp. σε ράλι ρεκόρ αυτή την εβδομάδα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο ήταν επίσης λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αναδειχθεί σε βασικό μοχλό ανάπτυξης για τη Marvell», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Matt Murphy στην ανακοίνωση. «Αν και βρισκόμαστε ακόμη στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης της AI, προβλέπουμε ότι τα έσοδά μας από την AI το οικονομικό έτος 2024 θα διπλασιαστούν τουλάχιστον σε σχέση με το προηγούμενο έτος και θα συνεχίσουν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Οι επενδυτές τσιπ τοποθετούνται σε εταιρείες με προοπτικές ανάπτυξης της AI. Μια αισιόδοξη πρόβλεψη της Nvidia βοήθησε να εκτοξεύσει την αξία της πάνω από τα 930 δισ. δολάρια την Πέμπτη και ανέβασε τις μετοχές άλλων παρόχων ημιαγωγών και τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης.

Η Marvell δήλωσε ότι τα έσοδα αυτό το τρίμηνο θα είναι περίπου 1,33 δισ. δολάρια, περίπου σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Nvidia: Ολοταχώς προς το κλάμπ των Big Tech με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισ. δολαρίων

Αυλαία για τις Big Tech στα εταιρικά αποτελέσματα: Άνω των προσδοκιών Microsoft και Alphabet

Ανάπτυξη και υιοθέτηση διεθνών τεχνικών προτύπων για αξιόπιστη AI προτείνει η G7

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News