Business & Finance Πέμπτη 25/05/2023, 19:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Chanel: Έτοιμη να ανεβάσει και άλλο τις τιμές στις τσάντες της 

Chanel: Έτοιμη να ανεβάσει και άλλο τις τιμές στις τσάντες της 

Οι τιμές των τσαντών Chanel, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών τσαντών «flap» του οίκου μόδας, θα μπορούσαν να αυξηθούν ξανά τον Σεπτέμβριο, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος.

Η Chanel συνήθως εξετάζει τις τιμές των τσαντών δύο φορές το χρόνο, τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο. Τον Μάρτιο, η εταιρεία εφάρμοσε μέση αύξηση της τιμής 8% στις τσάντες παγκοσμίως, δήλωσε ο Chief Financial Officer Philippe Blondiaux, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Μια κλασική μεσαίου μεγέθους τσάντα κοστίζει επί του παρόντος 9.700 ευρώ στη Γαλλία, ή περίπου 1.900 € περισσότερο από ό, τι πριν από 18 μήνες. Συγκριτικά, μια τσάντα Birkin Hermes 25 εκατοστών πωλείται επί του παρόντος για περίπου 8.000 ευρώ.

Η Chanel σχεδιάζει να ακολουθήσει την πολιτική της να εφαρμόζει αυξήσεις τιμών σύμφωνα με τον πληθωρισμό, ενώ εξετάζει επίσης τη μεταβλητότητα του νομίσματος. Ο οίκος μόδας στοχεύει να ελαχιστοποιήσει το χάσμα τιμών για το ίδιο προϊόν μεταξύ διαφορετικών περιοχών.

«Αυτοί είναι οι δύο παράγοντες που θα μας κάνουν να εξετάσουμε κατά πόσο θα αλλάξουμε τις τιμές μας στο υπόλοιπο του 2023», είπε ο Blondiaux. Οι αυξήσεις των τιμών του Μαρτίου διέφεραν ευρέως, ανάλογα με τη χώρα, υπογράμμισε.

Ένας συνδυασμός αυξημένων πωλήσεων και υψηλότερων τιμών βοήθησε τον πολυτελή οίκο να αυξήσει τις πωλήσεις του κατά 17% το 2022, σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι αυξήσεις των τιμών για τις τσάντες του ήταν σύμφωνες με τον πληθωρισμό.

Η Hermes αναθεωρεί συνήθως τις τιμές της ετησίως, στην αρχή του έτους. Η εταιρεία κατασκευής τσαντών Kelly αύξησε τις τιμές των προϊόντων κατά 7% κατά μέσο όρο τον Ιανουάριο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η Chanel επεκτείνει τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο 

Οι τσάντες των 10.000 δολαρίων: Η Chanel προκαλεί την Hermes σε «πόλεμο τιμών» – Ποιoς κερδίζει;

Έτσι μυρίζει μια γυναίκα: Το μυστικό του best seller όλων των εποχών κρύβεται στο μοναστήρι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News