Business & Finance Πέμπτη 25/05/2023, 19:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Lufthansa συμφωνεί με την Ιταλία να αναλάβει μειοψηφικό μερίδιο στην ITA

Η Lufthansa συμφωνεί με την Ιταλία να αναλάβει μειοψηφικό μερίδιο στην ITA

Η ιταλική κυβέρνηση συμφώνησε να πουλήσει ένα μερίδιο της ITA Airways στην Deutsche Lufthansa AG, επιτρέποντας στη γερμανική αεροπορική εταιρεία να επεκταθεί σε μια μεγάλη αγορά, ενώ δίνει μία ευκαιρία στη γειτονική χώρα να απαλλαγεί από ένα περιουσιακό στοιχείο που έχει απορροφήσει δισεκατομμύρια ευρώ σε κρατική υποστήριξη.

Η Lufthansa, ο μεγαλύτερος όμιλος αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης, θα αγοράσει αρχικά ένα μειοψηφικό μερίδιο, ανέφεραν η αεροπορική εταιρεία και η ιταλική κυβέρνηση σε κοινή δήλωση, χωρίς να αποκαλύπτουν οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής. Ο γερμανικός όμιλος αεροπορικών εταιρειών δήλωσε ότι στόχος του είναι να πάρει τον πλήρη έλεγχο της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας με την πάροδο του χρόνου, μεταδίδει το Bloomberg.

«Μια ισχυρότερη ITA θα τονώσει τον ανταγωνισμό στην ιταλική αγορά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Carsten Spohr. Η Lufthansa σχεδιάζει να επεκτείνει τον στόλο σε 94 αεροσκάφη έως το 2027 από 71 τώρα και να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων σε 5.500 μέχρι τότε.

Η ITA και η προκάτοχός της, η Alitalia SpA, ήταν ένα βαρίδι για τα κρατικά ταμεία εδώ και δεκαετίες. Η Alitalia, η οποία άρχισε να λειτουργεί δύο χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, διέκοψε επίσημα τη λειτουργία της το 2021 και μια μικρότερη έκδοση, που αναγεννήθηκε ως Italia Trasporto Aereo ή ITA, παρέμεινε υπό την κρατική ιδιοκτησία.

Η συμφωνία αναμένεται να λάβει αντιμονοπωλιακή αξιολόγηση από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ryanair: Κερδίζει τη μάχη με την ΕΕ για τη βοήθεια της Ιταλίας σε ανταγωνιστές, την περίοδο της πανδημίας 

Η Ryanair λέει αντίο στα εισιτήρια των 9,9 ευρώ 

ΗΠΑ: Τερματισμό της συμμαχίας American Airlines – JetBlue αποφασίζει το δικαστήριο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News