Business & Finance Τρίτη 23/05/2023, 18:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία Uber και Google για διαδρομές με αυτόνομη οδήγηση 

Συνεργασία Uber και Google για διαδρομές με αυτόνομη οδήγηση 

Η Uber Technologies Inc. θα αρχίσει σύντομα να προσφέρει βόλτες με αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα μέσω μιας συνεργασίας με την Waymo της Alphabet Inc., όπως δήλωσαν οι εταιρείες, μια κίνηση που ωθεί την αυτόνομη οδήγηση πιο κοντά στην καθημερινή μαζική χρήση. 

Αργότερα φέτος, η Uber θα αρχίσει να μεταφέρει επιβάτες και να πραγματοποιεί παραδόσεις προιόντων σε περιοχές της Αριζόνα των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα εξοπλισμένα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης από την Waymo. Να σημειωθεί πως η υπηρεσία θα περιοριστεί σε έναν καθορισμένο αριθμό οχημάτων, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

«Η πλήρως αυτόνομη οδήγηση γίνεται γρήγορα μέρος της καθημερινής ζωής και είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε την απίστευτη τεχνολογία της Waymo στην πλατφόρμα της Uber», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi.

Ως μέρος της συνεργασίας, οι άνθρωποι θα μπορούν να ζητούν τις υπηρεσίες της Waymo μέσω των εφαρμογών της Uber για μεταφορά και παράδοση προιόντων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι η Uber κάποτε έτρεφε τις δικές της φιλοδοξίες για ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, αλλά η εταιρεία εγκατέλειψε αυτά τα σχέδια αφού η Waymo υπέβαλε μήνυση κατηγορώντας την πρώτη και έναν μηχανικό που είχε προσλάβει, για κλοπή της τεχνολογίας της.

Η Uber συμφώνησε να πληρώσει στη Waymo 245 εκατ. δολάρια το 2018 και διευθέτησε την πλήρη δικαστική διαμάχη τον Φεβρουάριο του 2022. 
Από τότε οι εταιρείες έχουν εμβαθύνει τους δεσμούς τους, ανακοινώνοντας μια άλλη συνεργασία για την αυτόνομη μεταφορά φορτηγών τον περασμένο Ιούνιο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Μύκονος: Νέα υπηρεσία μετακίνησης με ταχύπλοα από την Uber 

Uber: Οι λόγοι που οδήγησαν σε εκτίναξη κερδών

Startup AI συγκέντρωσε 450 εκατ. δολάρια για ένα chatbot που εστιάζει σε ασφαλείς απαντήσεις 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS