Business & Finance Κυριακή 14/05/2023, 18:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αίγυπτος: Πούλησε το 9,5% της Telecom Egypt για 121 εκατ. δολάρια

Αίγυπτος: Πούλησε το 9,5% της Telecom Egypt για 121 εκατ. δολάρια

Η Αίγυπτος πούλησε το 9,5% της κρατικής Telecom Egypt Co., συγκεντρώνοντας περισσότερες από 3,7 δισ. αιγυπτιακές λίρες (121 εκατ. δολάρια), δείχνοντας στους επενδυτές ότι η χώρα στοχεύει όντως να εφαρμόσει ένα σαρωτικό πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης, χωρίς να μείνει απλώς στα λόγια.

Η κυβέρνηση πούλησε 162 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 9,5% της εταιρείας, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Οι μετοχές τιμολογήθηκαν σε 23,11 αιγυπτιακές λίρες (74,2 δολάρια) η κάθε μία. Η Αίγυπτος σχεδιάζει να προσφέρει επιπλέον 0,5% για αγορά, στους υπαλλήλους της εταιρείας.

Η προσφορά, η οποία είχε συζητηθεί τον Μάρτιο, αντιπροσωπεύει ένα βασικό βήμα στο σχέδιο της κυβέρνησης να πουλήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα.

Οι αξιωματούχοι είχαν αναφέρει έναν κατάλογο 32 εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων πολλών τραπεζών και δύο εταιρειών που συνδέονται με το στρατό, που προορίζονταν να πουληθούν. Ωστόσο, ελάχιστη πρόοδος είχε σημειωθεί, προκαλώντας φόβους ότι η χώρα θα καθυστερούσε να προχωρήσει με το πρόγραμμα.

Η ώθηση είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την αναδιαμόρφωση της ταλαιπωρημένης οικονομίας της Αιγύπτου, η οποία έχει δει το νόμισμα να υποτιμάται τρεις φορές από τον Μάρτιο του 2022, γεγονός που βοήθησε στην εξασφάλιση ενός προγράμματος 3 δισ. δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Αργεντινή: Στο 109% έφτασε ο πληθωρισμός

Απειλείται η ηγεμονία του Βασιλιά-Δολαρίου; Πέντε χώρες που στράφηκαν στο γουάν

Γαλλία: Το σχέδιο 100 ημερών του Μακρόν και το νέο «κίνημα της κατσαρόλας»

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News