Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 22:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενδιαφέρον από Elliott για Goodyear – Πιέζει και πωλήσεις και αναθεώρηση

Η πραγματοποίηση των αλλαγών θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση της τιμής της μετοχής της Goodyear σε πάνω από 32 δολάρια, σχεδόν τριπλάσια από το τελευταίο κλείσιμο, ανέφερε. 

Ενδιαφέρον από Elliott για Goodyear –  Πιέζει και πωλήσεις και αναθεώρηση

Η Elliott Investment Management του δισεκατομμυριούχου ακτιβιστή επενδυτή Paul Singer δήλωσε ότι έχει χτίσει μια θέση 10% στην Goodyear Tire & Rubber Co. και πιέζει για πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και μια λειτουργική αναθεώρηση. 

Η Goodyear θα πρέπει να διορίσει πέντε νέους ανεξάρτητους διευθυντές και να διερευνήσει την εκποίηση του δικτύου καταστημάτων που ανήκουν στην εταιρεία, ανέφερε η Elliott σε επιστολή της προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας την Πέμπτη. Η πραγματοποίηση των αλλαγών θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση της τιμής της μετοχής της Goodyear σε πάνω από 32 δολάρια, σχεδόν τριπλάσια από το τελευταίο κλείσιμο, ανέφερε. 

Η Goodyear εξετάζει τις συστάσεις της Elliott και σκοπεύει να συναντηθεί με την εταιρεία για να συζητήσει τις απόψεις της λεπτομερέστερα, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. 

«Εκτιμούμε τη συμβολή των μετόχων μας και συνεργαζόμαστε τακτικά μαζί τους», δήλωσε η Goodyear. «Το διοικητικό συμβούλιο και η διοικητική ομάδα της Goodyear έχουν ισχυρό ιστορικό στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων που αυξάνουν την αξία για λογαριασμό των μετόχων». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News