Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 18:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Rolls-Royce: Συνεχίζουν οι ανησυχίες για τις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας 

Rolls-Royce: Συνεχίζουν οι ανησυχίες για τις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας 

Οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας παραμένουν η «βασική επιχειρησιακή πρόκληση» για την βρετανική εταιρεία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών Rolls-Royce Holdings Plc. 

Ο κατασκευαστής επανέλαβε τις προβλέψεις του για ολόκληρο το έτος για υποκείμενα λειτουργικά κέρδη 800 εκατ. λίρες έως 1 δισ. λίρες και ταμειακές ροές 600- 800 εκατ. λιρών. Η δημιουργία ταμειακών ροών θα σταθμιστεί προς το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δήλωσε η Rolls-Royce, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Tufan Erginbilgic έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μετασχηματισμού στον μεγαλύτερο κατασκευαστή του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων βασικών αλλαγών στη διαχείριση.

Η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία παλεύει με την παραγωγή, εν μέσω έλλειψης ανταλλακτικών και ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, σε συνδυασμό με διαταραχές που επιφέρουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η οποία προμηθεύει εξαρτήματα όπως τιτάνιο για κινητήρες αεροσκαφών.

Ενώ η Rolls-Royce δεν αναμένει ότι η διαταραχή θα επηρεάσει τις οικονομικές της προβλέψεις για το 2023, το χρέος της εταιρείας ήταν «ακόμα πολύ υψηλό» και η εταιρεία «προχωρούσε με μια αίσθηση επείγοντος», δήλωσε ο Erginbilgic στην Ετήσια Γενική Συνέλευση.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Emirates: Επωφελείται από την ταχεία ανάπτυξη των ταξιδιών και αναφέρει κέρδη 3 δισ. δολαρίων 

Η Qatar Airways βλέπει ισχυρή ταξιδιωτική ζήτηση για το υπόλοιπο του έτους

Πάσο απεριόριστων πτήσεων με αστερίσκους: Η προσφορά μίας αμερικανικής low cost

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News