Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 18:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, η χρήση των πιστωτικών καρτών

ΗΠΑ: Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, η χρήση των πιστωτικών καρτών

Περισσότερο από ότι συνήθως χρησιμοποίησαν οι πολίτες στις ΗΠΑ, τις πιστωτικές τους κάρτες, το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι υψηλές τιμές συνέχισαν να ασκούν πίεση στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Τα υπόλοιπα των καρτών μειώθηκαν κατά 1,5% -ποσοστό λιγότερο από το αναμενόμενο- το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η TransUnion την Πέμπτη (11/5). Την ίδια στιγμή, οι οφειλές γενικά, παραμένουν κοντά σε υψηλό ρεκόρ, αυξημένες κατά 19% συγκριτικά με πέρσι.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, συνήθως οι καταναλωτές επιδιώκουν να συγκρατήσουν τις δαπάνες τους μέσω πιστωτικών καρτών, μετά την περίοδο των εορτών. Την τελευταία δεκαετία, από το 2013, η μέση μείωση του υπολοίπου των πιστωτικών καρτών κατά το πρώτο τρίμηνο ήταν 3%, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve. Φέτος, οι αριθμοί της TransUnion υποδηλώνουν ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν καταφέρει να το μειώσουν τόσο πολύ, μεταδίδει το Bloomberg.

«Καθώς ο πληθωρισμός ανήλθε σε υψηλά επίπεδα σχεδόν 40 ετών, πολλοί καταναλωτές χρησιμοποίησαν πίστωση για να βοηθήσουν στη διαχείριση των προϋπολογισμών τους, οδηγώντας σε υψηλά ισοζύγια ρεκόρ (ή σχεδόν ρεκόρ)», δήλωσε ο Michele Raneri, αντιπρόεδρος της αμερικανικής έρευνας και συμβούλων στην TransUnion.

Να σημειωθεί ότι οι οικονομολόγοι παρακολουθούν στενά τη χρήση των καρτών για σημάδια άγχους από τους καταναλωτές, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας, ότι η οικονομία θα μπορούσε να οδηγηθεί σε ύφεση μετά από περισσότερο από ένα χρόνο αυξήσεων των επιτοκίων της Fed.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΤτΕ: Έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι για τις τράπεζες – Να μειωθούν και άλλο τα κόκκινα δάνεια

Jamie Dimon (JP Morgan): Τα πράγματα θα χειροτερέψουν για τις τράπεζες

Πώς τα ελληνικά ομόλογα έγιναν ασφαλέστερα των αμερικανικών

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News