Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 16:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λονδίνο: Πουλήθηκαν 161 ακίνητα άνω των 10 εκατ. λιρών σε μία χρονιά 

Λονδίνο: Πουλήθηκαν 161 ακίνητα άνω των 10 εκατ. λιρών σε μία χρονιά 

Την καλύτερη χρονιά του στις πωλήσεις πολυτελών ακινήτων, άνω των 10 εκατ. λιρών, σημείωσε το Λονδίνο, από το 2016, όταν πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για το Brexit, σύμφωνα με έκθεση του κτηματομεσιτικού γραφείου Knight Frank.

Αναλυτικότερα μεταξύ Μαρτίου 2022 και Μαρτίου 2023, πουλήθηκαν 161 super-prime ακίνητα, συνολικού ύψους 3,1 δισ. λιρών. Η τελευταία φορά που υπήρξαν περισσότερες πωλήσεις ήταν το 2015-16, με 164 ακίνητα. Ο μεγαλύτερος αριθμός συμφωνιών σημειώθηκε στην περιοχή του Kensington με 26 πωλήσεις πολυτελών ακινήτων, ακολουθούμενες από 25 στη Belgravia και 22 στο Mayfair. Ο μήνας με τις περισσότερες πωλήσεις ήταν ο Δεκέμβριος του 2022, με 29 συμφωνίες. 

Οι πρόσφατες πωλήσεις περιλαμβάνουν ένα ρετιρέ στο Knightsbridge με θέα στο Hyde Park με τιμή 19,95 εκατ. λιρών τον Μάρτιο και ένα σπίτι στο Eaton Place στη Belgravia στα 17,5 εκατ. λίρες τον Φεβρουάριο.

«Μετά από όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, το Λονδίνο εξακολουθεί να χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους παγκόσμιους αγοραστές», λέει ο Paddy Dring, επικεφαλής παγκόσμιων πωλήσεων στην Knight Frank. «Ωστόσο, αναμένω ότι οι όγκοι των πωλήσεων θα μειωθούν κατά τουλάχιστον 10% τους επόμενους 12 μήνες, καθώς η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα επιδεινώνεται».

Ο Dring λέει στο Bloomberg ότι αναμένει πτώση μόλις 3% στις τιμές του κεντρικού Λονδίνου, μικρότερη από ό,τι στο Λονδίνο συνολικά.

«Δεν περιμένουμε δραματική πτώση», λέει. «Θα υπάρχει πάντα μια δυνητική αγορά για σπίτια σε περιοχές όπως το Mayfair και η Belgravia και εξακολουθούμε να βρισκόμαστε πίσω από τον μέσο όρο της πενταετίας μας όσον αφορά τους όρους προσφοράς».

«Στο τέλος της ημέρας, η ιδιοκτησία στο Λονδίνο θεωρείται ως ένας αποτελεσματικός μακροπρόθεσμος αντισταθμιστής του πληθωρισμού», σημειώνει ο Dring.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ακίνητα: Χωρίς ανταγωνιστές η ελληνική Χρυσή Βίζα – Έρχεται κύμα Κινέζων

Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που έχτισε την πολυτέλεια του Μαϊάμι; 

Το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας: Ποιος πλήρωσε 18 εκατ. ευρώ για ένα ρετιρέ;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News