Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 15:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Adidas: Τι θα κάνει τελικά τα απούλητα παπούτσια Yeezy

Adidas: Τι θα κάνει τελικά τα απούλητα παπούτσια Yeezy

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Adidas AG, Bjorn Gulden, δήλωσε ότι η πώληση των προϊόντων Yeezy ενδέχεται να πραγματοποιηθεί, αφού αρκετοί μη κυβερνητικοί οργανισμοί συμβούλευσαν τον κατασκευαστή αθλητικών ενδυμάτων να μην τα καίει.

«Το κάψιμο δεν είναι η λύση», είπε ο Gulden στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με την πάροδο του χρόνου είναι να πουλήσουμε μέρη αυτών των αγαθών και στη συνέχεια να δωρίσουμε τα κέρδη σε οργανισμούς που μας βοηθούν και που επίσης έχουν πληγωθεί από τις δηλώσεις του Kanye», πρόσθεσε.

Η Adidas είπε τον Μάρτιο ότι σκέφτεται να πουλήσει προϊόντα Yeezy και να δωρίσει τα κέρδη σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, καθώς ο Gulden προσπαθεί να αντισταθμίσει μέρος του τεράστιου οικονομικού πλήγματος από την κατάρρευση της συμμαχίας με τον ράπερ Ye, παλαιότερα γνωστό ως Kanye West. Ο Διευθύνων Σύμβουλος σημείωσε ότι δεν είναι σαφές πότε και πώς θα προχωρήσει σε αυτή τη δράση η Adidas, αν και η εταιρεία εργάζεται πάνω στο θέμα, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο κολοσσός προειδοποίησε τον Φεβρουάριο ότι εάν χρειαστεί να αχρηστεύσει όλο το υπάρχον απόθεμα Yeezy, θα είχε λειτουργική ζημία έως και 700 εκατομμυρίων ευρώ το 2023. Αυτό θα σηματοδοτούσε την πρώτη απώλεια της εταιρείας σε τουλάχιστον τρεις δεκαετίες.

Η εν λόγω ζοφερή πρόβλεψη προϋποθέτει ότι η Adidas δεν λαμβάνει έσοδα από το απόθεμα των προϊόντων Yeezy, μερικά από τα οποία έφτασαν μόλις πρόσφατα στις αποθήκες της Adidas και έχουν λιανική αξία 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, επεσήμανε ο Gulden. Εάν η Adidas μπορέσει να πουλήσει ορισμένα από αυτά τα αγαθά, θα μπορούσε ενδεχομένως να αποπληρώσει κάποια από τα σχετικά κόστη, τα οποία είναι περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.

Η απόφαση σχετικά με το τι θα γίνει με τον κατάλογο Yeezy είναι «απίστευτα περίπλοκη», είπε ο Gulden. Ο Ye προκάλεσε θλίψη, με την αντισημιτική του ρητορική το περασμένο φθινόπωρο και η Adidas έκανε το σωστό που τερμάτισε τη συνεργασία τον Οκτώβριο, σημείωσε ο Gulden. Ταυτόχρονα όμως, ο Ye έχει μια κοινότητα που τον υποστηρίζει σθεναρά και δεν υπάρχει τρόπος να επιλυθεί η κατάσταση του αποθέματος Yeezy χωρίς να αναστατώσει ορισμένους ανθρώπους, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Όταν ο Michael Jordan άλλαξε τον κόσμο: Το άγνωστο deal που έκανε τη Nike Νο1

Πώς το Zorba έγινε Zara και οι άγνωστες ιστορίες πίσω από 8 διάσημα brand names

Adidas: Απέσυρε το αίτημα για τις τρεις ρίγες του Black Lives Matter

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News