Business & Finance Τρίτη 9/05/2023, 19:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Meta πληρώνει τους δημιουργούς βάσει προβολών για να ανταγωνιστεί το TikTok

Η Meta πληρώνει τους δημιουργούς βάσει προβολών για να ανταγωνιστεί το TikTok

Η Meta Platforms Inc. προσφέρει στους δημιουργούς του Facebook και του Instagram έναν τρόπο να κερδίζουν χρήματα με βάση τον αριθμό των ατόμων που βλέπουν τα βίντεό τους, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ελκυστικότητα του περιεχομένου της και να προσελκύσει χρήστες από τον ανταγωνιστή της, το TikTok.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία ανέφερε την Τρίτη (9/5) σε μια δήλωση, ότι δοκιμάζει το νέο μοντέλο πληρωμών, στα σύντομης μορφής βίντεό της, γνωστά ως Reels. Αυτό θα ενθαρρύνει τους δημιουργούς να δημοσιεύουν πιο διασκεδαστικά βίντεο και θα δίνει στους χρήστες και τους διαφημιζόμενους περισσότερους λόγους να ξοδεύουν χρόνο και χρήμα αντίστοιχα, στις εφαρμογές της.

Η Meta μάχεται για τον χρόνο που περνάνε οι χρήστες στις εφαρμογές της, με τον ανταγωνιστή της, το TikTok, που ανήκει στην ByteDance Ltd., γνωστό για τον αλγόριθμό του που τους κάνει να σκρολάρουν επί ώρες, κοιτώντας σύντομα βίντεο. 

Το Facebook και το Instagram αντιγράφουν γρήγορα την επιτυχημένη συνταγή, αλλά ενώ οι χρήστες αυτών των πλατφορμών αφιερώνουν όλο και περισσότερο χρόνο παρακολουθώντας Reels, αυτά τα βίντεο δεν αποφέρουν χρήματα τόσο αποτελεσματικά όσο άλλες λειτουργίες στις εφαρμογές.

Αυτό δημιούργησε επιβράδυνση των εσόδων για την επιχείρηση και μόνο το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους, της στοίχισε 500 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ίδια. Η Meta προβλέπει ότι μπορεί να κλείσει αυτό το κενό δημιουργίας εσόδων μέχρι το τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται περισσότερους χρήστες να παρακολουθούν και περισσότερους διαφημιστές να ξοδέψουν χρήματα σε διαφημίσεις. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης: 

Το Βιετνάμ κλείνει τους ανώνυμους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αν το Pinterest και το Instagram είχαν παιδί: Είναι αυτό το app, το νέο TikTok που θα κερδίσει τις μάζες; 

Meta: Απειλεί να αποσύρει τις ειδήσεις σε Facebook και Instagram από τον Καναδά

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News