Business & Finance Τρίτη 9/05/2023, 12:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φεύγει από την Κίνα η LinkedIn – Περικοπές 700 θέσεων

Φεύγει από την Κίνα η LinkedIn – Περικοπές 700 θέσεων

Το app της στην Κίνα πρόκειται να απενεργοποιήσει φέτος η Linkedin, προχωρώντας παράλληλα σε περικοπές άνω των 700 εργαζομένων.

Παρότι το LinkedIn είναι κορυφαία πλατφόρμα εργασίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ, στην Κίνα η τοπική εφαρμογή InCareer έχει έντονο ανταγωνισμό εξ ου και σκοπεύει να καταργήσει τις τοπικές ομάδες μηχανολόγων και ανάπτυξης προϊόντων, ενώ παράλληλα μειώνει μεταξύ άλλων τα τμήματα πωλήσεων και marketing.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα στην στρατηγική απομάκρυνσής της από τη μεγαλύτερη αγορά Διαδικτύου στον κόσμο, την οποία ξεκίνησε περίπου πριν δύο χρόνια, όταν η πλατφόρμα βρέθηκε στο επίκεντρο των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών και οι τοπικοί ανταγωνιστές άρχισαν να διογκώνονται.

«Θα εστιάσουμε την στρατηγική μας στην Κίνα στη στήριξη εταιρειών που λειτουργούν εκεί, ώστε να προσλαμβάνουν, να δραστηριοποιούνται και να εκπαιδεύουν στο εξωτερικό», δήλωσε η εταιρεία σε εσωτερικό έγγραφο. «Παρότι το InCareer είδε κάποια επιτυχία το περασμένο έτος χάρη στην ισχυρή ομάδα που βρίσκεται στην Κίνα, αντιμετώπισε επίσης έντονο ανταγωνισμό και ένα δύσκολο μακροοικονομικό κλίμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αφότου άρχισε να δραστηριοποιείται στην Κίνα το 2014, η LinkedIn φάνηκε αρχικά να προσφέρει ένα μοντέλο για αμερικανικές εταιρείες Διαδικτύου στη χώρα. Προκειμένου όμως να συνεχίσει να λειτουργεί εκεί, η εταιρεία συμφώνησε να περιορίσει το περιεχόμενό της, ώστε να συμμορφώνεται με τους κρατικούς κανόνες ελευθερίας του λόγου. Ο αριθμός των χρηστών κορυφώθηκε έως και τα 52 εκατομμύρια, ενώ άλλες αμερικανικές πλατφόρμες όπως το Twitter και το Facebook έχουν καταργηθεί.

Το 2021 η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα καταργήσει την τοπική εφαρμογή, επικαλούμενη δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβαστε επίσης:

Τεχνολογικές εταιρείες: Γιατί δεν μπορούν να κάνουν μαζικές απολύσεις στην Ευρώπη

Πώς απολύεις δεκάδες εργαζομένους; Το σχέδιο πίσω από τις μαζικές απολύσεις

Πού θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας; Οι τρεις κλάδοι με τις μεγαλύτερες προοπτικές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News