Business & Finance Δευτέρα 8/05/2023, 22:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επαναγορά προνομιούχων 10 δισ. δολ. της Berkshire από την Occidental

Επαναγορά προνομιούχων 10 δισ. δολ. της Berkshire από την Occidental

Η Occidental Petroleum Corp. άρχισε την επαναγορά προνομιούχων μετοχών της Berkshire Hathaway Inc. αξίας 10 δισ. δολαρίων, τέσσερα χρόνια μετά την επένδυση που πραγματοποίησε η εταιρεία του Warren Buffett κατά την εξαγορά της Anadarko Petroleum Corp. από τον πετρελαιοπαραγωγό. 

Η Occidental εξέδωσε «ειδοποιήσεις υποχρεωτικής εξαγοράς» για 474 εκατ. δολάρια προνομιούχων μετοχών σε τιμή 110% της αξίας ρευστοποίησης συν τα μερίσματα Μαρτίου, ανέφερε η Berkshire στην τριμηνιαία έκθεσή της. Η Berkshire εξακολουθεί να έχει περίπου 9,5 δισ. δολάρια προνομιούχων μετοχών στην εταιρεία με έδρα το Χιούστον, ανέφερε. 

Ξεχωριστά, η εταιρεία του Buffett κατέχει ποσοστό 24% των κοινών μετοχών της Occidental και είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Η Berkshire είναι πρόθυμη να αγοράσει περισσότερες κοινές μετοχές της Occidental, δήλωσε ο Buffett στη συνέλευση των μετόχων της στην Ομάχα αυτό το μήνα. Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγοράσει άμεσα την πετρελαιοπαραγωγό εταιρεία. 

Η Occidental είχε επισημάνει την πρόθεσή της να αρχίσει να εξαγοράζει τις προνομιούχες μετοχές της Berkshire, αφού τα κέρδη ρεκόρ του 2022 τη βοήθησαν να αποπληρώσει χρέος δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι προνομιούχες μετοχές φέρουν ετήσιο μέρισμα 8%, καθιστώντας το ως ακριβό τμήμα της κεφαλαιακής διάρθρωσης της Occidental.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News