Business & Finance Δευτέρα 8/05/2023, 19:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Ξεκινά να δίνει τις ταινίες παραγωγής της και σε άλλα μέσα 

Amazon: Ξεκινά να δίνει τις ταινίες παραγωγής της και σε άλλα μέσα 

Μια νέα επιχειρηματική μονάδα, εγκαινιάζει η Amazon, για τη διανομή των ταινιών και των τηλεοπτικών εκπομπών της, σε άλλα μέσα ενημέρωσης, εκτός από την δική της υπηρεσία ροής, Prime Video.

Η Amazon MGM Studios Distribution θα διαθέσει το περιεχόμενό της για ενοικίαση ή αγορά σε άλλες υπηρεσίες και σε αεροπλάνα, ενώ θα δώσει και άδεια σχετικά με τις εκπομπές σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα. 

Η μονάδα θα αξιοποιήσει τη βιβλιοθήκη της εταιρείας με 4.000 ταινίες και 17.000 τηλεοπτικά επεισόδια, συμπεριλαμβανομένων των πρωτότυπων που παράγονται από το τμήμα Amazon Studios, σύμφωνα με το Bloomberg. Ωστόσο, για να μπορεί να μεταδοθεί το πρωτότυπο περιεχόμενο από άλλα μέσα, θα πρέπει πρώτα να έχει προβληθεί στο Prime Video.

Μετά από αρκετά χρόνια δέσμευσης των δημιουργημάτων τους, για τις δικές τους υπηρεσίες ροής, κολοσσοί ψυχαγωγίας όπως η Warner Bros και η Discovery Inc. δίνουν άδεια προβολής σε τρίτους, σε όλο και περισσότερο περιεχόμενο, ως τρόπο δημιουργίας πρόσθετων εσόδων.

Να σημειωθεί ότι η κίνηση της Amazon ακολουθεί την εξαγορά του κινηματογραφικού στούντιο Metro-Goldwyn-Mayer Inc., έδρα του James Bond και άλλων franchise, ύψους 8,5 δισ. δολαρίων, το περασμένο έτος.

Η Amazon δεσμεύει έως και 1 δισ. δολάρια για ταινίες που θα βγουν στους κινηματογράφους, γεγονός που αποδεικνύει περαιτέρω, ότι οι εταιρείες νέων μέσων ενστερνίζονται τα παραδοσιακά μοντέλα διανομής του Χόλιγουντ.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η Apple επενδύει 1 δισ. δολάρια ετησίως σε ταινίες που θα προβληθούν στους κινηματογράφους

To Netflix ποντάρει 2,5 δισ. δολάρια στη Νότια Κορέα 

Η ιστορία του Netflix: Από «ταχυδρομικό βίντεο κλαμπ» στη μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming παγκοσμίως

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News