Business & Finance Κυριακή 7/05/2023, 12:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Νο. 1 στρατηγική για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη κάποιου 

Η Νο. 1 στρατηγική για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη κάποιου 

Η εμπιστοσύνη είναι ένα χαρακτηριστικό καίριας σημασίας σε όλους τους τομείς της ζωής κάποιου και ειδικά στην επαγγελματική του ζωή, πόσο μάλλον αν έχει βλέψεις να ανελιχθεί στην εταιρική ιεραρχία. 

Σύμφωνα με μία σύμβουλο ηγεσίας που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ, υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να πείσει κάποιος οποιδήποτε να τον εμπιστευτεί, και αυτός δεν είναι άλλος από την ενεργητική ακρόαση. 

Όπως λέει η Yasmene Mumby στο CNBC, όσο καλύτερος ενεργός ακροατής είναι κανείς, παραμένοντας συγκεντρωμένος και δείχνοντας ότι κατανοεί τον τρόπο σκέψης του συνομιλητή του, τόσο περισσότερο θα τον εμπιστεύεται αυτός. 

Πρόκειται για μια σχετικά απλή και ξεκάθαρη στρατηγική, αν και δεν είναι απαραίτητα εύκολη στην εκμάθηση. Η οπτική επαφή και η ακινησία είναι απαραίτητα στοιχεία για να τελειοποιήσει κανείς την ενεργητική ακρόαση, έτσι ώστε να φαίνεται ότι ακούει προσεκτικά τον άλλον και να μην του αποσπά την προσοχή με τις κινήσεις του. 

Επιπλέον, θα πρέπει να συνεχίζει την κουβέντα κάνοντας ανοιχτές ερωτήσεις που θα δώσουν το περιθώριο στον άλλον να συνεχίσει τη σκέψη του. 

Το κόλπο είναι να δίνει κανείς στους ανθρώπους την αμέριστη προσοχή του, λέει η Mumby. Οποιοδήποτε είδος διανοητικής πολυεργασίας, όπως το να σκέφτεται κανείς τι θέλει να πει στη συνέχεια ή το να ονειροπωλεί χωρίς να το καταλάβει, μπορεί να οδηγήσει στο να χάσει μέρος της συζήτησης. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Το κόλπο του ασανσέρ και άλλες επτά συμβουλές για επιτυχημένο networking 

Πώς να απαντήσετε σε ένα αγενές σχόλιο: Δύο λέξεις αρκούν

Πώς να ζητήσετε σωστά συγγνώμη: Οι δύο λέξεις που δεν πρέπει να πείτε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News