Business & Finance Πέμπτη 4/05/2023, 22:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ashton Kutcher: Η εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου του συνέστησε το ΑΙ Fund μέσα σε 5 εβδομάδες

Ashton Kutcher: Η εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου του συνέστησε το ΑΙ Fund μέσα σε 5 εβδομάδες

«Συγκεντρώσαμε το ταμείο σε περίπου πέντε εβδομάδες», δήλωσε ο ηθοποιός του Χόλιγουντ και επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων, Ashton Kutcher, την Πέμπτη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, αναφερόμενος στο νέο ταμείο τεχνητής νοημοσύνης (AI Fund). 

«Έχουμε μια βάση από LPs που είναι μαζί μας για πολλά χρόνια», πρόσθεσε.

Το νέο ταμείο του Kutcher σχεδιάζει να διαθέσει 243 εκατ. δολάρια σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης, την πιο δημοφιλή κατηγορία της τεχνολογικής βιομηχανίας σήμερα. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ήδη επενδύσεις στις αγαπημένες νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης OpenAI, Stability AI Ltd. και Anthropic.

Με το νέο ταμείο, τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της Sound Ventures LLC με έδρα το Λος Άντζελες ανέρχονται σε περίπου 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία. Ο Kutcher δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ερευνήσει τις εταιρείες χαρτοφυλακίου της για να δει πώς αγκαλιάζουν την AI και ότι ο τομέας θα σηματοδοτήσει «τον επόμενο απόλυτο μετασχηματισμό για την τεχνολογία».

«Επενδύουμε στην τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία επτά χρόνια», δήλωσε ο Kutcher. «Αλλά όταν είδαμε την έναρξη της GPT, συνειδητοποιήσαμε ότι επρόκειτο για μια απόλυτη επανάσταση».

Αναγνώρισε τον λεγόμενο κύκλο hype που ξεπλένει τις επενδύσεις στην τεχνολογία, πιο πρόσφατα με την ορμή στα κρυπτονομίσματα, έναν τομέα όπου η Sound Ventures έχει επίσης δραστηριοποιηθεί. Η τεχνολογία blockchain που βρίσκεται στην καρδιά των κρυπτονομισμάτων έχει αξία σε διάφορες εφαρμογές, είπε, ενώ το «tokenization» σε πολλούς τομείς πήγε πολύ μακριά. 

Η ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να επιτευχθεί άμεσα, είπε, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη βιομηχανία των κρύπτο.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Άλμα 9% για την AMD μετά την ανακοίνωση συνεργασίας με τη Microsoft για την ανάπτυξη τσιπ AI

Λευκός Οίκος: Συνάντηση με τους CEOs της Microsoft και της Google για τους κινδύνους της AI

Microsoft: Εξυπνότερο το chatbot του νέου Bing – Από σήμερα διαθέσιμο στο κοινό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News