Business & Finance Τετάρτη 3/05/2023, 13:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Porsche: Αυξήθηκαν τα κέρδη, αλλά και οι τιμές της 

Porsche: Αυξήθηκαν τα κέρδη, αλλά και οι τιμές της 

Ανοδική πορεία είχαν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της Porsche AG, καθώς ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων δεν φαίνεται να επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Αναλυτικότερα, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,84 δισ. ευρώ ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 10,1 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. 

Πρόκειται για μία αύξηση περίπου κατά 25%, αν και η εταιρεία δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει τους επενδυτές λόγω των επιθετικών αυξήσεων των τιμών. Η μετοχή της Porsche υποχώρησε έως και 3,6%.

Αυτοκινητοβιομηχανίες υψηλών προδιαγραφών όπως η Porsche, η Mercedes-Benz AG και η BMW AG έχουν αποδειχθεί λιγότερο εκτεθειμένες στην άμβλυνση της παγκόσμιας ζήτησης εξαιτίας του πληθωρισμού που πλήττει τους καταναλωτές. Ωστόσο, οι οικονομικές αβεβαιότητες επιβαρύνουν τον κλάδο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η Porsche σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές κατά 4% έως 8% το δεύτερο εξάμηνο του έτους για τα νέα μοντέλα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Lutz Meschke. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία αναμένει ότι οι τιμές βάσης για τα ηλεκτρικά της οχήματα θα είναι 10% έως 15% υψηλότερες από τα αντίστοιχα μοντέλα κινητήρων εσωτερικής καύσης.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Δυναμική η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Χpeng: Μόνο 10 αυτοκινητοβιομηχανίες θα επιβιώσουν στην «κούρσα» της ηλεκτροκίνησης

Porsche: Η άγνωστη ιστορία ενός λαμπερού ονόματος – Ο Χίτλερ, ο Σκαραβαίος και η φυλακή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News