Business & Finance Δευτέρα 1/05/2023, 15:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Πτωτικά για δεύτερη εβδομάδα, κυρίως λόγω ανησυχιών για την ανάκαμψη της Κίνας

Πετρέλαιο: Πτωτικά για δεύτερη εβδομάδα, κυρίως λόγω ανησυχιών για την ανάκαμψη της Κίνας

Το πετρέλαιο διεύρυνε τις απώλειες δύο εβδομάδων μετά τα στοιχεία από την Κίνα που αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για μια ανομοιογενή ανάκαμψη στον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  του West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά 2,3%, αφού τα ισχυρά κέρδη των αμερικανικών εταιρειών βοήθησαν να περιοριστεί η εβδομαδιαία πτώση την Παρασκευή. Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε απροσδόκητα τον Απρίλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή, σε μια ένδειξη ότι η οικονομία της χώρας μπορεί να δυσκολεύεται να ανακτήσει τη δυναμική της, ακόμη και όταν οι καταναλωτές δαπανούν χρήματα κατά την έναρξη των διακοπών για την Ημέρα της Εργασίας.

Η επικρατέστερη προσφορά της JPMorgan Chase & Co. για την εξαγορά της First Republic Bank σε μια επείγουσα κυβερνητική παρέμβαση τροφοδότησε τις ευρύτερες ανησυχίες της αγοράς σχετικά με τη σταθερότητα των διαφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πετρέλαιο: Πτωτικά για δεύτερη εβδομάδα, κυρίως λόγω ανησυχιών για την ανάκαμψη της Κίνας-1

Τα hedge funds και οι διαχειριστές κεφαλαίων αναμένουν έντονη πτωτική πορεία για το αργό μετά την απότομη μεταβολή των τιμών τον Απρίλιο – που εκτινάχθηκαν σε υψηλό 15 μηνών μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για μείωση της παραγωγής. Με την Κίνα σε αργία έως την Τετάρτη, το ενδιαφέρον θα στραφεί στο κατά πόσον οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Federal Reserve των ΗΠΑ, θα συνεχίσουν τη σύσφιξη των επιτοκίων.

«Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν μέσω μεικτών σημάτων της οικονομίας», ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ Banking Group Ltd. Brian Martin και Daniel Hynes. «Ένας επιθετικός τόνος από τη Fed θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στην ενέργεια και τα μέταλλα». 

Το WTI Ιουνίου υποχώρησε κατά 1,77 δολάρια στα 75,01 δολάρια το βαρέλι στις 14:32 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Το Brent Ιουλίου υποχώρησε κατά 2,1% στα 78,63 δολάρια το βαρέλι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Διαβάστε επίσης:

First Republic: Η δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση στην ιστορία των ΗΠΑ

Γαλλία: Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα θα αποκλιμακωθεί μετά το καλοκαίρι

Κίνα: Ξαφνική συρρίκνωση της βιομηχανικής δραστηριότητας τον Απρίλιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News