Business & Finance Κυριακή 30/04/2023, 22:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα θα αποκλιμακωθεί μετά το καλοκαίρι

Γαλλία: Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα θα αποκλιμακωθεί μετά το καλοκαίρι

Οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων στη Γαλλία θα αρχίσουν να μετριάζονται μέχρι τον Σεπτέμβριο, δήλωσε η Olivia Gregoire, υπουργός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Εμπορίου και Τουρισμού της χώρας. Πρόκειται για μία άποψη που ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας.

«Μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, θα έχουμε ορατή μείωση των τιμών στα ράφια», είπε η Gregoire για το κόστος των τροφίμων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος Emmanuel Macron είπε ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων στη Γαλλία θα παραμείνει «δύσκολος» για τους καταναλωτές μέχρι το φθινόπωρο.

Η άνοδος των τιμών των τροφίμων έχει επιδεινώσει τη χειρότερη κρίση ακρίβειας της Γαλλίας εδώ και μια γενιά – μια κρίση στην οποία η κυβέρνηση προέτρεψε τα καταστήματα να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους για να διατηρήσουν τα τρόφιμα προσιτά.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Francois Villeroy de Galhau δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πληθωρισμός στη χώρα έχει πιθανώς κορυφώσει και ότι οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων θα αρχίσουν να επιβραδύνονται το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News