Business & Finance Πέμπτη 7/01/2021, 11:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ryanair: Καμπανάκι για 5 εκατ. λιγότερους επιβάτες φέτος

Ryanair: Καμπανάκι για 5 εκατ. λιγότερους επιβάτες φέτος

Την πρόβλεψή της για την ετήσια επιβατική κίνηση κατά 5 εκατ. επιβάτες υποβάθμισε η Ryanair, με τον αερομεταφορέα χαμηλού κόστους να επικαλείται τα νέα lockdown σε Βρετανία και Ιρλανδία μετά τον εντοπισμό του μεταλλαγμένου στελέχους Covid-19, κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου για «ελάχιστες πτήσεις» από και προς τις συγκεκριμένες χώρες.

Η Ryanair -ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη- έχει ασκήσει δριμεία κριτική στα μέτρα δημόσιας υγείας, χαρακτηρίζοντας τους ιρλανδικούς περιορισμούς στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις ως «ανεξήγητους και αναποτελεσματικούς», καλώντας Δουβλίνο και Λονδίνο να επιταχύνουν τη διαδικασία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.

Τα μέτρα σε Ιρλανδία και Βρετανία θα έχουν ως αποτέλεσμα «ελάχιστα ή και καθόλου δρομολόγια από και προς Ιρλανδία ή Βρετανία από τα τέλη Ιανουαρίου, εάν δεν γίνει άρση των πολύ αυστηρών περιορισμών», ανέφερε η Ryanair σε ανακοίνωσή της. 

Ο αερομεταφορέας θα μειώσει σημαντικά τα δρομολόγιά τόυ από τις 21 Ιανουαρίου και έως το τέλος του lockdown. Ως αποτέλεσμα, υποβάθμισε σημαντικά τις προβλέψεις της για την αεροπορική κίνηση στο οικονομικό έτος έως τα τέλη Μαρτίου, μεταξύ 26 και 30 εκατ. επιβάτες από 35 εκατ. επιβάτες.

Ειδικά για την αεροπορική κίνηση του Ιανουαρίου προβλέπει πτώση κάτω από τους 1,25 εκατ. επιβάτες, ενώ υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τον Φεβρουάριο και Μάρτιο στους 500.000 επιβάτες.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News