Business & Finance Τρίτη 4/04/2023, 21:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αργεντινή εισέρχεται η Binance

Στην Αργεντινή εισέρχεται η Binance

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance, το οποίο έχει μηνυθεί από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, δήλωσε την Τρίτη ότι επεκτείνει τις υπηρεσίες του στην Αργεντινή, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν ψηφιακά νομίσματα απευθείας με τοπικά πέσος.

Η κίνηση αυτή επιτρέπει στους Αργεντινούς να μεταφέρουν πέσος σε έναν λογαριασμό Binance μέσω ενός τοπικού συνεργάτη, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Μέχρι τώρα, η Binance λειτουργούσε στην Αργεντινή μόνο ως ενδιάμεση πλατφόρμα για την αντιστοίχιση αγοραστών και πωλητών κρυπτονομισμάτων.

«Αυτή η κίνηση έχει να κάνει με τη δημόσια ζήτηση που υπάρχει εδώ», δήλωσε στο Reuters ο Maximiliano Hinz, διευθυντής της Binance για τη Νότια Ζώνη (που αποτελείται από τις Παραγουάη, Ουρουγουάη, Αργεντινή, Χιλή και Νότια Βραζιλία), σε ανακοίνωσή του την Τρίτη, προσθέτοντας ότι η Αργεντινή αποτελεί βασική αγορά για το ανταλλακτήριο.

Είπε ότι οι τοπικοί χρήστες θα μπορούσαν να μεταφέρουν πέσος σε λογαριασμό Binance και να δουν το υπόλοιπό τους να αποτυπώνεται εκεί σε τοπικό νόμισμα, το οποίο στη συνέχεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η επέκταση στην Αργεντινή, όπου ο ετήσιος πληθωρισμός άνω του 100% έχει καταστήσει τα κρυπτονομίσματα πιο ελκυστικά παρά τη μεταβλητότητα και τον κίνδυνο που ενέχουν, έρχεται καθώς η Binance αντιμετωπίζει ρυθμιστικό έλεγχο σε διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης (CFTC) στα τέλη του περασμένου μήνα μήνυσε την εταιρεία και τον διευθύνοντα σύμβουλο Changpeng Zhao για τη «λειτουργία ενός παράνομου ανταλλακτηρίου και ενός εικονικού προγράμματος κανονιστικής συμμόρφωσης», όπως ισχυρίστηκε η ρυθμιστική αρχή.

Ο Zhao, ένας δισεκατομμυριούχος που γεννήθηκε στην Κίνα και μετακόμισε στον Καναδά σε ηλικία 12 ετών, χαρακτήρισε την καταγγελία της CFTC «απροσδόκητη και απογοητευτική».

Η Αργεντινή δεν ρυθμίζει τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, αλλά η κεντρική τράπεζα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τους κινδύνους από την χρήση τους και η ρυθμιστική αρχή αγορών CNV υποστηρίζει νομοσχέδιο για τη δημιουργία μητρώου παρόχων που προσφέρουν εικονικά περιουσιακά στοιχεία.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής, η οποία έχει αυστηρούς κεφαλαιακούς ελέγχους που περιορίζουν την ανταλλαγή συναλλάγματος, ήταν μεταξύ των 15 κορυφαίων χωρών στον κόσμο για την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων πέρυσι, σύμφωνα με τον δείκτη Chainalysis.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News