Business & Finance Παρασκευή 31/03/2023, 09:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Virgin Orbit: Σταματά τις δραστηριότητές της και απολύει σχεδόν όλο το προσωπικό

Virgin Orbit: Σταματά τις δραστηριότητές της και απολύει σχεδόν όλο το προσωπικό

Διακόπτει τις δραστηριότητές της και απολύει σχεδόν όλο της το προσωπικό η Virgin Orbit, καθώς η εταιρεία πυραύλων του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Richard Branson δεν κατάφερε να εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση.

Τον Ιανουάριο, η Virgin Orbit απέτυχε στην προσπάθειά της να εκτοξεύσει τον πρώτο δορυφόρο από βρετανικό έδαφος, σε μία αποστολή που είχε θεωρηθεί ορόσημο για την εξερεύνηση του διαστήματος από τη Βρετανία.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ανακοίνωσε τη διακοπή των εργασιών της προκειμένου να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της.

Τώρα, δηλώνει ότι οι δραστηριότητές της θα σταματήσουν «για το προσεχές μέλλον», ενώ θα απολυθούν περίπου 675 άτομα, που αποτελούν το 85% του προσωπικού της.

Η Virgin Investments του Richard Branson προχώρησε σε ένεση ρευστού περίπου 10,9 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να πληρωθούν οι αποζημιώσεις.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 και δεν έχει βγάλει κέρδος, παρότι έχει μπει στο χρηματιστήριο. Αναπτύξει πυραύλους για τη μεταφορά μικρών δορυφόρων και είναι μέρος της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του Branson, που περιλαμβάνει επίσης την Virgin Atlantic και την εταιρεία τουρισμού του διαστήματος Virgin Galactic.

Μετά τις ανακοινώσεις, η μετοχή της Virgin Orbit υποχώρησε καρά 44% στη μετασυνεδρίαση στη Νέα Υόρκη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News