Business & Finance Πέμπτη 30/03/2023, 07:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακόμη και στις ΗΠΑ οι γονείς «δίνουν χαρτζιλίκι» στα ενήλικα παιδιά τους 

Ακόμη και στις ΗΠΑ οι γονείς «δίνουν χαρτζιλίκι» στα ενήλικα παιδιά τους 

Μπορεί να επικρατεί το στερεότυπο πως στις υπόλοιπες χώρες της Δύσης τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι όταν γίνονται 18 και τα βγάζουν πλεόν πέρα μόνα τους, χωρίς την οικογενειακή ασφάλεια που παρέχουν οι γονείς στην Ελλάδα, ωστόσο νέα έρευνα έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. 
 
Όπως φαίνεται, για να συμβαδίσουν με τα αυξανόμενα κόστη, πολλοί νέοι ενήλικες στις ΗΠΑ, στρέφονται στους γονείς τους.

Από την αγορά τροφίμων μέχρι την πληρωμή των λογαριασμών των κινητών τηλεφώνων τους ή την κάλυψη ασφάλισης υγείας και αυτοκινήτου, το 45% των γονέων με παιδί άνω των 18 ετών του παρέχει τουλάχιστον κάποια οικονομική υποστήριξη, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Savings.com.

Κατά μέσο όρο, αυτοί οι γονείς ξοδεύουν περισσότερα από 1.400 δολάρια το μήνα για να βοηθήσουν τα ενήλικα παιδιά τους να τα βγάλουν πέρα, όπως δείχνουν τα ευρήματα της έκθεσης, τα οποία μεταδίδει το CNBC.

Τον τελευταίο χρόνο, ο πληθωρισμός αποτέλεσε πρόκληση για όσους προσπαθούν να επιτύχουν οικονομική ανεξαρτησία. Το αυξανόμενο κόστος διατροφής και στέγασης είναι μερικά μόνο από τα σημαντικά εμπόδια για τους νεαρούς ενήλικες που μόλις ξεκινούν.

Για τους γονείς, ωστόσο, η υποστήριξη των ενήλικων παιδιών μπορεί να είναι ουσιαστικό οικονομικό βάρος, σε μια εποχή που η δική τους οικονομική ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο.

Μάλιστα οι γονείς που πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση συνεισφέρουν τα μέγιστα στα παιδιά τους – περίπου 2.100 δολάρια το μήνα, κατά μέσο όρο. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

«Κολύμπα» και οι άλλοι 9 κανόνες πίσω από την επιτυχία της πλουσιότερης οικογένειας του κόσμου

Τα 5 χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι ένα παιδί θα επιτύχει όταν μεγαλώσει

Γιατί ο Mark Zuckerberg δίνει στα παιδιά του ονόματα Ρωμαίων αυτοκρατόρων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News