Business & Finance Τετάρτη 29/03/2023, 09:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UBS: Επιστρέφει ο Sergio Ermotti για να υλοποιήσει το deal με την Credit Suisse

UBS: Επιστρέφει ο Sergio Ermotti για να υλοποιήσει το deal με την Credit Suisse

Την επιστροφή του Sergio Ermotti ανακοίνωσε η UBS, με τον βετεράνο τραπεζίτη να αντικαθιστά τον Ralph Hamers στη θέση του CEO, μετά από μόλις δύο χρόνια.

Ο Ermotti, ο οποίος είναι πρόεδρος της Swiss Re, επιστρέφει σε μία καρέκλα την οποία κατείχε για εννέα χρόνια. Ο Hamers θα παραμείνει στην τράπεζα για μια μεταβατική περίοδο.

Ο Hamers «συμφώνησε να παραιτηθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του νέου συνδυασμού, του ελβετικού χρηματοπιστωτικού τομέα και της χώρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UBS.

Αυτός που θα κληθεί να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της συγχώνευσης της UBS με την Credit Suisse, αλλά και να ενορχηστρώσει την επέκταση της UBS στον τομέα του wealth management, όπου παίρνει σημαντική «προίκα» με την εξαγορά, θα είναι ο Ermotti.

Ο Ermotti διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος από το 2011 έως το 2020. Κατά τη διάρκεια της θητείας του αναβάθμισε τις πολιτικές διακυβέρνησης και στράφηκε από το ριψοκίνδυνο trading προς τη διαχείριση κεφαλαίων, αφότου ένας trader κόστισε στην τράπεζα δισεκατομμύρια δολάρια.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Πώς οι Ελβετοί έσωσαν την Credit Suisse με τα μαθήματα της ελληνικής κρίσης

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Saudi National Bank – Η δήλωση που «γκρέμισε» την Credit Suisse

Οι διαφορές με την κρίση του 2008 – Ποιες τράπεζες κινδυνεύουν και ποιες όχι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News