Business & Finance Τρίτη 28/03/2023, 18:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τώρα θα υπάρχει ίντερνετ και… στη Σελήνη

Τώρα θα υπάρχει ίντερνετ και… στη Σελήνη

Το 4G ετοιμάζεται να στείλει στη Σελήνη αργότερα μέσα στο έτος η Nokia, με την ελπίδα να ενισχύσει τις σεληνιακές ανακαλύψεις και τελικά να ανοίξει τον δρόμο για την ανθρώπινη παρουσία στο φεγγάρι. 

Ο φινλανδικός όμιλος τηλεπικοινωνιών σχεδιάζει να εκτοξεύσει το δίκτυο σε έναν πύραυλο της SpaceX του Elon Musk, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Luis Maestro Ruiz De Temino, επικεφαλής μηχανικός της Nokia. 

Το δίκτυο θα τροφοδοτείται από έναν σταθμό βάσης εξοπλισμένο με κεραία που σχεδιάστηκε από την αμερικανική διαστημική εταιρεία Intuitive Machines, καθώς και από ένα σεληνιακό όχημα με ηλιακή ενέργεια, μεταδίδει το CNBC.

Η Nokia λέει ότι η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να αντέχει στις ακραίες συνθήκες του διαστήματος.

Να σημειωθεί ότι το δίκτυο θα χρησιμοποιηθεί στην αποστολή Artemis 1 της Nasa, η οποία στοχεύει να στείλει τους πρώτους αστροναύτες που θα περπατήσουν στην επιφάνεια της Σελήνης από το 1972.

Όπως είπε η Nokia, στόχος είναι να δείξει ότι τα επίγεια δίκτυα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες επικοινωνίας για μελλοντικές διαστημικές αποστολές, ενώ πρόσθεσε ότι το δίκτυό της θα επιτρέψει στους αστροναύτες να επικοινωνούν μεταξύ τους και με τον έλεγχο της αποστολής, καθώς και να ελέγχουν το σεληνιακό όχημα από απόσταση. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Telekom: Λύσεις και εφαρμογές για ανθρωποκεντρική τεχνολογία

Δεν είναι αυτή που νομίζετε: Γιατί η Nokia άλλαξε το λογότυπό της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News