Business & Finance Τρίτη 28/03/2023, 07:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς ένας στους 2 Αμερικανούς βγάζει έξτρα χρήματα – Πολλά από αυτά είναι «μαύρα»

Πώς ένας στους 2 Αμερικανούς βγάζει έξτρα χρήματα – Πολλά από αυτά είναι «μαύρα»

Για να καλύψουν τις αυξανόμενες δαπάνες, τα νοικοκυριά μπορούν γενικά να κάνουν δύο πράγματα, να μειώσουν τις δαπάνες ή να αυξήσουν το εισόδημά τους. Ένα μεγάλο μέρος των Αμερικανών, φαίνεται ότι προτιμά το δεύτερο.

Σχεδόν οι μισοί από τους εργαζομένους έχουν μια δευτερεύουσα εργασία ή κάποια άλλη μορφή συμπληρωματικού εισοδήματος, όπως η πώληση χειροποίητων προϊόντων, σύμφωνα με έρευνα που κυκλοφόρησε από την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών LendingClub και το Pymnts.com.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, πως το παραπάνω δεν αφορά μόνο τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα. Αντιθέτως, όσοι κερδίζουν 100.000 δολάρια ετησίως είναι πιο πιθανό να έχουν ένα συμπληρωματικό εισόδημα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο τα πορίσματα της έρευνας.

Συνολικά, οι καταναλωτές μπορεί να συγκεντρώνουν περισσότερα από 50 δισ. δολάρια μηνιαίως, ως επιπλέον εισόδημα, με ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων να μην έχει δηλωθεί στις φορολογικές αρχές, σύμφωνα με την έκθεση.

«Η συντριπτική πλειονότητα συνήθισε να εργάζεται από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και μετά την επιστροφή τους στο γραφείο, πολλοί κράτησαν ευέλικτα ωράρια και στράφηκαν σε εναλλακτικές ροές εισοδήματος για να επεκτείνουν τις δυνατότητες κερδών τους πέρα ​​από μια δουλειά 9 έως 5», τόνισε Anuj Nayar, διευθυντής οικονομικής υγείας στη LendingClub.

Οι συμβουλές επί πληρωμή και η πώληση μεταχειρισμένων αντικειμένων σε διαδικτυακές αγορές όπως το eBay είναι από τις πιο κοινές πηγές επιπλέον εισοδήματος που αναφέρονται στην έρευνα. Άλλοι ερωτηθέντες – ειδικά οι πιο εύποροι – αναλαμβάνουν άτυπες θέσεις εργασίας σε εφαρμογές για κινητά όπως το TaskRabbit ή λαμβάνουν παθητικά εισοδήματα από επενδύσεις ή ενοίκια. Περίπου το 4% δηλώνει ότι συμπληρώνει το εισόδημά του με κέρδη από στοιχήματα ή τυχερά παιχνίδια.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Αυτό το ζευγάρι ζει άνετα με μία ώρα δουλειάς την εβδομάδα: Πώς το κάνει

Η 24χρονη που βγάζει 7.500 ευρώ τον μήνα με 2 ώρες δουλειά την ημέρα – Οι συμβουλές της

Τηλεργασία και φορολογία: Μπορείς να ανοίγεις το laptop σου όπου κι εάν βρίσκεσαι;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News