Business & Finance Δευτέρα 27/03/2023, 14:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η βρετανική ψηφιακή τράπεζα που βγήκε κερδισμένη από την «πτώση» της SVB

Η βρετανική ψηφιακή τράπεζα που βγήκε κερδισμένη από την «πτώση» της SVB

Την εβδομάδα κατάρρευσης της Silicon Valley Bank, οι πελάτες της βρετανικής ψηφιακής τράπεζας ClearBank κίνησαν 20% περισσότερα χρήματα μέσω της πλατφόρμας της, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, προσθέτοντας την εταιρεία σε μια ομάδα αντιπάλων που επωφελήθηκαν από την κατάρρευση.

Η τράπεζα αποτελεί μια ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα εκκαθάρισης και ενσωματωμένης τραπεζικής μέσω της τεχνολογίας, που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να πραγματοποιούν πληρωμές σε πραγματικό χρόνο, ενώ παράλληλα προσφέρει καινοτόμες τραπεζικές υπηρεσίες. 

O Τσαρλς Μακ Μάνους, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι ο όγκος των υπηρεσιών έχει αρχίσει τώρα να σταθεροποιείται μετά το ξαφνικό άλμα. Τα υπόλοιπα της εταιρείας στην Τράπεζα της Αγγλίας έχουν αυξηθεί σε 3,7 δισ. λίρες από περίπου 3 δισ. στο τέλος του περασμένου έτους, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η κατάρρευση της SVB επιδείνωσε τις ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους στον ευρύτερο τραπεζικό τομέα, αλλά σήμαινε ότι οι αντίπαλοι, από την Goldman Sachs έως τη Revolut κατάφεραν να κερδίσουν περισσότερους πελάτες.

Η πελατειακή βάση της ClearBank περιλαμβάνει 200 ρυθμιζόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία χρησιμοποιούν την τεχνολογία της για την εκκαθάριση συναλλαγών και την επεξεργασία πληρωμών. Η εταιρεία δεν δανείζει, αλλά κερδίζει χρήματα από τέλη επεξεργασίας.

Ο Μακ Μάνους είπε ότι η εταιρεία έχει επίσης λάβει περισσότερα χρήματα από πλατφόρμες ανταλλαγής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων πρόσφατα, τη στιγμή που οι μεγάλες τράπεζες περιορίζουν την πρόσβαση σε κρυπτοστοιχεία. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τραπεζικές κρίσεις στην εποχή του Twitter: Τίποτα δεν είναι όπως πριν

Ο CEO της ANZ προειδοποιεί: Πιθανή μια νέα οικονομική κρίση

Σταθεροποιείται η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης: Ανέκαμψαν οι επιχειρηματικές προσδοκίες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News