Business & Finance Σάββατο 25/03/2023, 21:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Σενάρια για περαιτέρω στήριξη των τραπεζών: Το σενάριο για την First Republic Bank

ΗΠΑ: Σενάρια για περαιτέρω στήριξη των τραπεζών: Το σενάριο για την First Republic Bank

Την επέκταση της έκτακτης δανειακής διευκόλυνσης στις αμερικανικές τράπεζες εξετάζουν οι αρμόδιες των ΗΠΑ, ώστε να δώσουν περισσότερο χρόνο στη First Republic Bank για να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ποιου είδους στήριξη θα δοθεί στην τράπεζα, η οποία δέχεται έντονες πιέσεις τις τελευταίες ημέρες. Μία από τις επιλογές είναι η επέκταση της προσφοράς της Fed. Σημειώνεται ότι οι ρυθμιστικές αρχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τριγμούς από τις δύο τραπεζικές καταρρεύσεις, της Silicon Valley Bank και της Signature Bank. 

Ακόμη όμως και αν δεν υπάρξει επέκταση της στήριξης, οι αρχές θεωρούν πως η τράπεζα είναι αρκετά σταθερή, ώστε να να λειτουργήσει χωρίς καμία άμεση παρέμβαση, ενόσω γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία για τη στήριξη του ισολογισμού της.

Υπενθυμίζεται πως η μετοχή της First Republic Bank έχει υποχωρήσει κατά τουλάχιστον 90% αυτό τον μήνα, εν μέσω ανησυχιών για νέα κατάρρευση στον αμερικανικό τραπεζικό τομέα. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η κατάρρευση των άλλων τραπεζών ήταν αποτέλεσμα μαζικών ρευστοποιήσεων πελατών, ενώ η First Republic Bank παρέμεινε ανοιχτή και ανεξάρτητη.

Σε κάθε περίπτωση οι Αμερικανοί αξιωματούχοι παρακολουθούν στενά την κατάστασή της. Διαπίστωσαν επίσης ότι οι καταθέσεις της σταθεροποιούνται και ότι δεν είναι ευάλωτη στην πρόσφατη τραπεζική κρίση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

First Republic Bank: «Σωσίβιο» 30 δισ. δολαρίων από τις μεγάλες τράπεζες

Υπό διαπραγμάτευση συμφωνία για τη διάσωση της First Republic Bank

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News