Business & Finance Πέμπτη 23/03/2023, 17:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Η Amazon κατεβάζει ρυθμούς, αλλά παραμένει ακριβή

Bloomberg: Η Amazon κατεβάζει ρυθμούς, αλλά παραμένει ακριβή

Για χρόνια, η στρατηγική επιθετικής ανάπτυξης που ακολουθούσε η Amazon της επέτρεπε να είναι πιο ακριβή σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές της στον κλάδο της τεχνολογίας. Τώρα, με την επέκτασή της να επιβαρδύνεται, πολλοί επενδύτες διστάζουν να πληρώσουν το «κάτι παραπάνω» για τις μετοχές του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Ενώ η αποτίμηση της Amazon έχει μειωθεί σημαντικά μαζί με τις υπόλοιπες Big Tech, εξακολουθεί να είναι μακράν η πιο ακριβή, αξίζοντας 34 φορές τα κέρδη του επόμενου δωδεκαμήνου, σύμφωνα με δεδομένα του Bloomberg. 

Bloomberg: Η Amazon κατεβάζει ρυθμούς, αλλά παραμένει ακριβή-1

Αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που η ανάπτυξή της επιβραδύνεται απότομα, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα έσοδα θα αυξηθούν μόλις κατά 8% φέτος, σε σύγκριση με 24% κατά μέσο όρο τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Όταν συγκρίνουμε την Amazon με άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, υπάρχει καλύτερη αξία και καλύτερη σχέση ανταμοιβής – ρίσκου σε αυτές», δήλωσε ο Jason Benowitz, συνεργάτης και ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στην CI Roosevelt.

«Όταν δεν λειτουργούν τα πάντα, η Amazon τείνει να έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από τους ομοτίμους της», τόνισε ο Timothy Ghriskey, ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής χαρτοφυλακίου στην Ingalls & Snyder στο Bloomberg.

Τέτοιες ανησυχίες αντανακλώνται σε μια παραπαίουσα απόδοση των μετοχών. Παρά την ανάκαμψη φέτος, οι μετοχές της Amazon εξακολουθούν να υποχωρούν κατά 47% από την κορύφωση κλεισίματος του 2021. Να σημειωθεί ότι η πτώση της Apple έφτασε το 13%, της Microsoft το 21% και της Alphabet το 31% από τα υψηλά όλων των εποχών.

Φυσικά, η Amazon έχει ακόμα πολλούς θαυμαστές. Οι αναλυτές της Wall Street είναι σχεδόν καθολικά αισιόδοξοι για την ανοδική πορεία της μετοχής εδώ και χρόνια. Έχει το υψηλότερο ποσοστό αξιολογήσεων αγοράς μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών με 93% και ο μέσος όρος των τιμών στόχων υποδηλώνει κέρδος 36% από τα τρέχοντα επίπεδα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ήταν λάθος του Jeff Bezos να παραιτηθεί από CEO της Amazon; 

Nέος γύρος περικοπών στην Amazon – Απολύει 9.000 άτομα

Η Amazon βάζει φρένο στην κατασκευή του HQ2

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News