Business & Finance Τρίτη 21/03/2023, 16:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στέλεχος της Goldman Sachs: Η SVB ήταν η Lehman της τεχνολογίας 

Στέλεχος της Goldman Sachs: Η SVB ήταν η Lehman της τεχνολογίας 

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank, θύμισε τη Lehman Brothers για τον κλάδο της τεχνολογίας, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της Goldman Sachs.

Ο Cliff Marriott, συν-επικεφαλής τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη για το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs, δήλωσε ότι το κλείσιμο της SVB στις 10 Μαρτίου ήταν «αρκετά αγχωτικό», καθώς η πελατεία της τράπεζας προσπαθούσε να καταλάβει πώς θα πληρώσει το προσωπικό της. 

Ο Marriott είπε στο CNBC, ότι «υπάρχει ακόμη ένα μεγάλο ερώτημα σχετικά με το ποια τράπεζα ή εταιρεία ή σύνολο εταιρειών πρόκειται να αντικαταστήσει την SVB όσον αφορά την παροχή των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για την τεχνολογία, την παροχή τραπεζικών λογαριασμών, τη δυνατότητα να κάνουν μισθοδοσία και να διατηρούν ταμειακά υπόλοιπα».

Ο Marriott αναφέρθηκε επίσης στις εταιρείες τεχνολογίας που εισάγονται για στο χρηματιστήριο μέσω δημόσιας προσφοράς (Initial Public Offering, IPO) και τις προοπτικές τους για το 2023. Η αγορά IPO τεχνολογίας της Ευρώπης έχει κλείσει σε μεγάλο βαθμό λόγω μιας σειράς πιέσεων στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων επιτοκίων, που καθιστούν τις μελλοντικές ταμειακές ροές των εταιρειών τεχνολογίας υψηλής ανάπτυξης λιγότερο ελκυστικές.

Ο Marriott είπε ότι θα ήταν πιο αισιόδοξος για την ανάκαμψη της τεχνολογικής δραστηριότητας IPO πριν από δύο εβδομάδες. «Εξακολουθώ να ελπίζω ότι θα δούμε δραστηριότητα IPO τεχνολογίας το 2023. Και αν δεν γίνει αυτό, νομίζω ότι το 2024 θα είναι μια μεγάλη χρονιά για τις τεχνολογικές IPO», δήλωσε.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τα cryptos πέρασαν το stress test των τραπεζών – Και τώρα;

DBRS: Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να απορροφήσουν τους τριγμούς

Τι σημαίνουν οι τίτλοι τέλους για την ιστορική επενδυτική τράπεζα Credit Suisse

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News