Business & Finance Παρασκευή 24/03/2023, 07:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: Βοηθά τους γιατρούς να κρατούν το ιστορικό των ασθενών μέσω τεχνητής νοημοσύνης 

Microsoft: Βοηθά τους γιατρούς να κρατούν το ιστορικό των ασθενών μέσω τεχνητής νοημοσύνης 

Η θυγατρική της Microsoft, Nuance Communications, που ειδικεύεται στην αναγνώριση ομιλίας,  ανακοίνωσε το Dragon Ambient eXperience (DAX) Express, μια εφαρμογή κλινικών σημειώσεων για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη.

Το DAX Express στοχεύει στη μείωση του διοικητικού φόρτου των ιατρών, δημιουργώντας αυτόματα ένα προσχέδιο κλινικής σημείωσης εντός δευτερολέπτων μετά την επίσκεψη του ασθενούς. Η τεχνολογία τροφοδοτείται από έναν συνδυασμό περιβάλλοντος τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο σχηματίζει πληροφορίες από μη δομημένα δεδομένα, όπως συνομιλίες, σύμφωνα με το CNBC.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft εξαγόρασε τη Nuance για περίπου 16 δισ. δολάρια το 2021, με την εταιρεία να αντλεί έσοδα από την πώληση εργαλείων για την αναγνώριση και τη μεταγραφή ομιλίας κατά τις επισκέψεις στο ιατρείο, τις κλήσεις εξυπηρέτησης πελατών και τα φωνητικά μηνύματα.
Το DAX Express συμπληρώνει άλλες υπάρχουσες υπηρεσίες που έχει ήδη η Nuance στην αγορά.

Μία από αυτές είναι και το Dragon Medical One, ένας βοηθός που βασίζεται σε cloud, τον οποίο οι γιατροί μπορούν να χειρίζονται χρησιμοποιώντας τη φωνή τους, επιτρέποντάς τους να πλοηγούνται στα κλινικά συστήματα και να έχουν γρήγορη πρόσβαση στις πληροφορίες ασθενών. Οι κλινικές σημειώσεις που δημιουργούνται από το DAX Express θα εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας του Dragon Medical One.

Το DAX Express βασίζεται επίσης στην αρχική εφαρμογή DAX που κυκλοφόρησε η Nuance το 2020. Το DAX μετατρέπει τις προφορικές επισκέψεις ασθενών σε κλινικές σημειώσεις και τις στέλνει μέσω μιας διαδικασίας ανθρώπινης αναθεώρησης για να διασφαλίσει ότι είναι ακριβείς και υψηλής ποιότητας. Οι σημειώσεις εμφανίζονται στον ιατρικό φάκελο εντός τεσσάρων ωρών μετά το ραντεβού.

Το DAX Express, αντίθετα, δημιουργεί κλινικές σημειώσεις μέσα σε δευτερόλεπτα, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να ελέγχουν αμέσως τις αυτοματοποιημένες περιλήψεις των επισκέψεων των ασθενών τους. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΕΕΣ: Η ΕΕ κινδυνεύει να μείνει πίσω στον αγώνα για την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης

«Το χρηματιστήριο θα καταρρεύσει στις 15 Μαρτίου»: Προέβλεψε το ChatGPT την κρίση;

Τα mail της δουλειάς πλέον θα τα γράφει η τεχνητή νοημοσύνη 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News