Business & Finance Παρασκευή 17/03/2023, 07:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το FTX μετέφερε 2,2 δισ. δολάρια στον Bankman-Fried

Το FTX μετέφερε 2,2 δισ. δολάρια στον Bankman-Fried

Το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX πραγματοποίησε μεταφορές περίπου 2,2 δισ. δολαρίων στον ιδρυτή της εταιρείας Sam Bankman-Fried μέσω συνδεδεμένων εταιρείων, δήλωσε η νέα διοίκηση της εταιρείας.

Συνολικά περισσότερα από 3,2 δισ. δολάρια μεταφέρθηκαν μέσω πληρωμών και δανείων σε ιδρυτές εταιρειών και βασικούς υπαλλήλους, ανέφερε το FTX σε δήλωσή του, σύμφωνα με το Reuters.

Αυτές οι πληρωμές έγιναν κυρίως από το hedge fund της Alameda Research, της εταιρείας διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων του Bankman-Fried, είπε το FTX.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων τόνισε ότι οι μεταφορές δεν περιελάμβαναν πάνω από 240 εκατ. δολάρια που δαπανήθηκαν για αγορά πολυτελών ακινήτων στις Μπαχάμες, πολιτικές και φιλανθρωπικές δωρεές που έγιναν απευθείας από τους οφειλέτες του FTX και σημαντικές μεταφορές μη οφειλετών στις Μπαχάμες και σε άλλες δικαιοδοσίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το FTX υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον Νοέμβριο, λέγοντας ότι δεν ήταν σε θέση να αποπληρώσει πλήρως τους πελάτες που είχαν καταθέσει κεφάλαια στο ανταλακτήριο του. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της FTX, John Ray, δήλωσε ότι η πρώτη του προτεραιότητα ήταν η ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων για την αποπληρωμή των πελατών του FTX. 

Οι εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον Bankman-Fried, ότι έκλεψε δισεκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια πελατών του FTX για να καλύψει τις απώλειες στην Alameda Research και ότι προχώρησε σε παράνομες πολιτικές δωρεές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για να εξαγοράσει επιρροή στην Ουάσιγκτον.

Ο ίδιος αρνείται ότι έχει κάνει κάποιο αδίκημα και αγωνίζεται να μείνει εκτός φυλακής εν αναμονή της προγραμματισμένης δίκης του, για απάτη στις 2 Οκτωβρίου.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Δικαστής θεωρεί ότι οι προτεινόμενοι όροι εγγύησης του Bankman-Fried είναι πολύ επιεικείς

Οι ευάλωτες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες των κρυπτονομισμάτων

Πόσοι Έλληνες επενδύουν σε κρυπτονομίσματα;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News