Business & Finance Τρίτη 14/03/2023, 13:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες επενδύσεις 180 δισ. ευρώ για τη Volkswagen, με το «βλέμμα» στην ηλεκτροκίνηση 

Νέες επενδύσεις 180 δισ. ευρώ για τη Volkswagen, με το «βλέμμα» στην ηλεκτροκίνηση 

Το πενταετές της πλάνο επενδύσεων ανακοίνωσε η Volkswagen. Ξεκινώντας από φέτος,  το σχέδιο  προβλέπει επενδύσεις ύψους 180 δισ. δολαρίων, με περισσότερα από τα δύο τρίτα του ποσού να στοχεύουν στην «ηλεκτροδότηση και ψηφιοποίηση».

Ο γερμανικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας νωρίτερα αυτό το μήνα γνωστοποίησε πως είχε λειτουργικά κέρδη 22,5 δισ. ευρώ για το έτος 2022, αυξημένα κατά 13% από το προηγούμενο έτος, με τις παραδόσεις μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων (BEV) να αυξάνονται κατά 26%.

Η επέκταση των BEV οφείλεται σε άνοδο 68% στην Κίνα, ενώ η εταιρεία ολοκλήρωσε επίσης μια ηλεκτροδότηση ορόσημο, του εργοστασίου της στο Chattanooga του Τενεσί.

Ωστόσο, οι συνολικοί αριθμοί παραδόσεων μειώθηκαν κατά 7% σε 8,3 εκατ. οχήματα το 2022 και οι καθαρές ταμειακές ροές του τμήματος αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση στα 4,8 δισ. ευρώ από 8,6 δισ. ευρώ το 2021, σύμφωνα με το CNBC.

Η εταιρεία απέδωσε αυτή την πτωτική τάση, σε «αύξηση του κεφαλαίου κίνησης λόγω ζητημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics, ειδικά προς το τέλος του έτους» και προέβλεψε ότι αυτό θα «αντιστραφεί σε μεγάλο βαθμό» κατά τη διάρκεια του 2023.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η Volkswagen στοχεύει σε σημαντικές αποδόσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων από το 2026, λέει ο CFO

Porsche: Φιλόδοξες προοπτικές ανάπτυξης, μετά τα κέρδη ρεκόρ για το 2022

ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια μείωση 7% στις άδειες κυκλοφορίας οχημάτων το Φεβρουάριο 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News