Business & Finance Δευτέρα 13/03/2023, 13:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bundesbank: Σύσκεψη της ομάδας χρηματοοικονομικών κρίσεων για την SVB

Bundesbank: Σύσκεψη της ομάδας χρηματοοικονομικών κρίσεων για την SVB

Την ομάδα χρηματοοικονομικών κρίσεων, συγκάλεσε η Bundesbank σήμερα για να αξιολογήσει τις πιθανές συνέπειες της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank των ΗΠΑ στην τοπική αγορά, παρά το γεγονός ότι δεν έχει προβλεφθεί η ανάληψη έκτακτης δράσης στην Ευρώπη.

Η ομάδα στοχεύει στην ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank και σε συστάσεις, χωρίς να μπορεί να λάβει αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές των ΗΠΑ ξεκίνησαν έκτακτα μέτρα την Κυριακή για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, που απείλησε να πυροδοτήσει μια ευρύτερη οικονομική κρίση.

Ανώτερη ευρωπαϊκή πηγή εποπτείας είπε στο Reuters ότι το Ενιαίο Εποπτικό Συμβούλιο δεν είχε πραγματοποιήσει καμία έκτακτη συνεδρίαση και δεν σχεδίαζε να πραγματοποιήσει, με την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή του να πραγματοποιηθεί στις 23-24 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την πηγή, δεν υπάρχει καμία άμεση επίπτωση της κατάρρευσης της SVB για τις τράπεζες της ευρωζώνης, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εάν οι επιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες επεκταθούν σε μεγαλύτερες τράπεζες. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ING για SVB: Ομοιότητες και διαφορές με την χρηματοοικονομική κρίση του 2008

Silicon Valley Bank: Διασώζονται οι καταθέτες υπό τον φόβο του ντόμινο

Ο «ξαφνικός θάνατος» της SVΒ και η κατάρρευση του αφηγήματος της Goldilocks economy

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News