Business & Finance Παρασκευή 10/03/2023, 19:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπάιντεν: Η αμερικανική οικονομία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση

Μπάιντεν: Η αμερικανική οικονομία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση

Η αμερικανική οικονομία «οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση» με την επιβράδυνση του πληθωρισμού, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν μετά από τη δημοσίευση έκθεσης για τις νέες θέσεις εργασίας του Φεβρουαρίου, η οποία μείωσε τα στοιχήματα ότι η Federal Reserve θα επιταχύνει τις αυξήσεις των επιτοκίων της.

«Ενώ έχουμε ακόμα περισσότερα να κάνουμε, και μπορεί να υπάρξουν πισωγυρίσματα στην πορεία, ο πληθωρισμός είναι τώρα μειωμένος κατά 30% σε σχέση με το καλοκαίρι», είπε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι η οικονομία μας δημιούργησε περισσότερες από 300.000 νέες θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα. Αυτός ο αριθμός έρχεται να προστεθεί στις πάνω από μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας που προσθέσαμε τον προηγούμενο μήνα», είπε. «Δεν είναι τυχαίο. Σημαίνει ότι το οικονομικό μας σχέδιο λειτουργεί».

Αναλυτικότερα, 311.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, αλλά το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε επίσης στο 3,6%, ενώ οι μηνιαίοι μισθοί σημείωσαν άνοδο με τον χαμηλότερο ρυθμό του τελευταίου έτους.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Aπολύσεις-ρεκόρ, επιδόματα πάνω από τις εκτιμήσεις και η ανεργία… μειώνεται

Στη δίνη της SVB η Wall Street – Βαρίδι και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

Tech: Χιλιάδες εργαζόμενοι έκαναν «ψεύτικη δουλειά» – Γιατί είχαν προσληφθεί

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News