Business & Finance Παρασκευή 10/03/2023, 14:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτό είναι το ακριβότερο σπίτι που πωλείται στον κόσμο – Ενδιαφέρεται ελληνικής καταγωγής μεγιστάνας

Αυτό είναι το ακριβότερο σπίτι που πωλείται στον κόσμο – Ενδιαφέρεται ελληνικής καταγωγής μεγιστάνας

Το ακριβότερο σπίτι που πωλείται αυτή τη στιγμή στον κόσμο βρίσκεται στο Λονδίνο και διαθέτει 40 υπνοδωμάτια σε 8.840 τετραγωνικά μέτρα. Η έπαυλη του 19ου αιώνα που αποκαλείται και «βρετανικός Λευκός Οίκος» αναζητά αγοραστή που να είναι διατεθειμένος να ξοδέψει 300 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για το The Holme, ένα ιστορικό ακίνητο που σχεδιάστηκε το 1818 από τον φημισμένο αρχιτέκτονα Decimus Burton. Ο  James Burton, συγγενής του αρχιτέκτονα και εύπορος κατασκευαστής ακινήτων της εποχής, έζησε στην τεράστια έπαυλη, η οποία βρίσκεται στο Regent Park και διαθέτει θέα στη λίμνη και τεράστιους καταπράσινους κήπους.

Αυτό είναι το ακριβότερο σπίτι που πωλείται στον κόσμο – Ενδιαφέρεται ελληνικής καταγωγής μεγιστάνας-1

Το ακίνητο ανήκε εδώ και 30 χρόνια σε μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, όμως η λήξη ενός δανείου ύψους 180 εκατ. δολαρίων σημαίνει ότι θα αλλάξει χέρια, μαζί με ένα ιδιωτικό αεροπλάνο αλλά και μία κατοικία στη Νέα Υόρκη. Η πώληση του The Holme θεωρείται ο γρηγορότερος τρόπος για να αποπληρωθεί το δάνειο, με αποτέλεσμα οι Knight Frank και Beauchamp Estates να έχουν αναλάβει να βρουν αγοραστή.

Με ζητούμενο τίμημα 300 εκατ. δολαρίων, η έπαυλη αυτή είναι το ακριβότερο σπίτι που πωλείται αυτή τη στιγμή στον κόσμο, ξεπερνώντας τα 250 εκατ. δολάρια του ρετιρέ στον ουρανοξύστη Central Park Tower στη Νέα Υόρκη.

Αυτό είναι το ακριβότερο σπίτι που πωλείται στον κόσμο – Ενδιαφέρεται ελληνικής καταγωγής μεγιστάνας-2

Εάν το ακίνητο πουληθεί στα 300 εκατ. δολάρια, θα είναι η ακριβότερη αγοραπωλησία στην ιστορία του Λονδίνου, καθώς το προηγούμενο ρεκόρ διαμορφώνεται στα 252 εκατ. δολάρια.

Το The Holme εκτιμάται ότι απευθύνεται στους πιο πλούσιους κατοίκους του Λονδίνου, αλλά και σε εύπορους ξένους που τα τελευταία χρόνια εγκαθίστανται στην πόλη.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ανάμεσα στα άτομα που είδαν την έπαυλη είναι ο ελληνικής καταγωγής Βρετανός μεγιστάνας των ακινήτων, Nick Candy.

Ο Nick Candy και ο νεότερος αδερφός του Christian, παιδιά μιας Ελληνοκύπριας μητέρας και ενός πατέρα που είναι μισός Ιταλός, είναι κατασκευαστές πολυτελών ακινήτων στη Βρετανία με περιουσία που υπολογίζεται στο 1,5 δισ. στερλίνες.

Αυτό είναι το ακριβότερο σπίτι που πωλείται στον κόσμο – Ενδιαφέρεται ελληνικής καταγωγής μεγιστάνας-3

Τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν τη δραστηριοποίησή τους στο real estate με 6.000 στερλίνες δανεικές από τη γιαγιά τους. Αγόρασαν το πρώτο του ακίνητο το 1995, ένα μικρό διαμέρισμα στο Earl’s Court του Λονδίνου, το οποίο πούλησαν έπειτα από 18 μήνες, βγάζοντας κέρδος 50.000 στερλινών.

Σήμερα, η αυτοκρατορία των πολυτελών ακινήτων τους περιλαμβάνει τα One Hyde Park και NoHo Square. Στο One Hyde Park του Knightsbridge διαμένουν μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Η εταιρεία τους, που ονομαζόταν Candy & Candy, μετονομάστηκε σε Candy Property το 2018, καθώς ο Nick είναι πλέον ο μοναδικός ιδιοκτήτης.

Ο 49χρονος επιχειρηματίας, που είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Holly Valance, ήταν πρόσφατα ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές της Chelsea, όταν ο Roman Abramovich έβαλε πωλητήριο στην ομάδα, έπειτα από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Μπαλκόνι στα 420 μέτρα: Μέσα στο σπίτι των 250 εκατ. δολαρίων

Η ζωή στον 96ο όροφο: Πωλητήριο στο ακριβότερο διαμέρισμα του Μανχάταν

Αυτές τις πόλεις διαλέγουν οι βαθύπλουτοι για real estate

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News