Business & Finance Πέμπτη 9/03/2023, 15:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Μπάιντεν ζητά να φορολογηθούν ακόμη πιο υψηλά οι πλούσιοι 

Ο Μπάιντεν ζητά να φορολογηθούν ακόμη πιο υψηλά οι πλούσιοι 

Να φορολογηθούν οι δισεκατομμυριούχοι με συντελεστή τουλάχιστον 25% επιδιώκει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της πρότασής του για μια σειρά νέων αυξήσεων φόρων σε υψηλά εισοδήματα, πλούσιους επενδυτές και εταιρείες.

Το αίτημα για τον προϋπολογισμό του Μπάιντεν προς το Κογκρέσο, το οποίο πρόκειται να δημοσιοποιηθεί σήμερα, ζητά μεταξύ άλλων, ελάχιστο φόρο 25% στους δισεκατομμυριούχους, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου ο οποίος μίλησε στο Bloomberg διατηρώντας την ανωνυμία του. Το σχέδιο προτείνει, επίσης, τον διπλασιασμό σχεδόν του συντελεστή φόρου κεφαλαιακών κερδών για επενδύσεις στο 39,6% από 20%, ενώ αυξάνει τις εισφορές εισοδήματος για εταιρείες και πλούσιους Αμερικανούς.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι οι προτάσεις δείχνουν μια δέσμευση για μείωση του ελλείμματος – προβλέποντας ότι ο προϋπολογισμός του Μπάιντεν θα περικόψει 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μεγάλο βαθμό μέσω της αύξησης των εσόδων την επόμενη δεκαετία – και αντιπροσωπεύουν μια πολιτικά δημοφιλή επιστροφή στα φορολογικά επίπεδα που ίσχυαν πριν από τη νομοθεσία φορολογικής μεταρρύθμισης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση έχει λίγες πιθανότητες να περάσει από το Κογκρέσο, σύμφωνα με το Bloomberg, ιδιαίτερα τώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο Μπάιντεν δεν μπόρεσε να ψηφίσει παρόμοιες αυξήσεις φόρων όταν οι Δημοκρατικοί είχαν τον έλεγχο του Κογκρέσου, αντ’ αυτού συμβιβάστηκαν με μια νομοθεσία που επικεντρωνόταν στην πολιτική για την ενέργεια και την υγεία, γνωστή ως νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Fitch: Γιατί απειλεί να υποβαθμίσει την αξιολόγηση ΑΑΑ των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Ανάπτυξη 2,9% το τέταρτο τρίμηνο του 2022

Νταβός 2023: Η Goldman Sachs ανησυχεί για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News