Business & Finance Παρασκευή 3/03/2023, 20:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ericsson: Πληρώνει πάνω από 200 εκατ. δολάρια για υπόθεση δωροδοκίας

Ericsson: Πληρώνει πάνω από 200 εκατ. δολάρια για υπόθεση δωροδοκίας

Τίτλοι τέλους πέφτουν για την Ericsson σε μια μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που αντιμετωπίζει, με την πληρωμή 206,7 εκατ.δολαρίων. Ο σουηδικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών θα δηλώσει ένοχος στις κατηγορίες για παραβίαση των όρων συμφωνίας του διακανονισμού του 2019, με τις αρχές των ΗΠΑ, σχετικά με πληρωμές δωροδοκιών στο εξωτερικό.

Αναλυτικότερα, ο κατασκευαστής εξοπλισμού 5G παραβίασε τη συμφωνία που είχε κάνει σχετικά με κατηγορίες ότι δωροδοκούσε άτομα στο Τζιμπουτί, την Κίνα, το Βιετνάμ, την Ινδονησία και το Κουβέιτ μεταξύ 2000 και 2016. 

Η αναμενόμενη δήλωση ενοχής και η πληρωμή του προστίμου, επιλύουν ένα από τα μεγαλύτερα νομικά ζητήματα της εταιρείας στις ΗΠΑ, όπου αντιμετώπισε έρευνες για παραβιάσεις του Νόμου περί Διαφθοράς στο εξωτερικό. Η εταιρεία θα παραμείνει υπό παρακολούθηση συμμόρφωσης για ένα ακόμη έτος, έως τον Ιούνιο του 2024, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Εκτός από τις αρχικές κατηγορίες, η Ericsson δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας του 2019, σύμφωνα με την οποία θα πλήρωνε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια, αφού δεν αποκάλυψε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τα σχέδιά της στο Τζιμπουτί και την Κίνα. Παράλληλα, δεν παρέδωσε έγκαιρως στοιχεία που σχετίζονται με μια ξεχωριστή έρευνα για πιθανές παραβιάσεις στο Ιράκ, όπως αναφέρει σχετική δήλωση του υπουργείου δικαιοσύνης των ΗΠΑ. 

Παρά την αναμενόμενη πληρωμή του προστίμου, η εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό έρευνα στις ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις της στο Ιράκ και έχει απέναντί της ένα νέο γύρο ισχυρισμών που τη θέλουν να πλήρωσε την τρομοκρατική οργάνωση ISIS για να αποκτήσει πρόσβαση σε μεταφορικές διαδρομές.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ericsson: Ετοιμάζεται να απολύσει 8.500 εργαζόμενους παγκοσμίως

Ericsson: Το 26% των χρηστών σε Ελλάδα θα αναβαθμίσουν τις συσκευές τους σε 5G σε ένα 12μηνο

Γιατί τα επιχειρηματικά μυστικά μπορεί να οδηγήσουν στην καταστροφή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News